ПоддержатьУкраїнська

Клімкін заявив, що у Зеленського не раді великій перемозі України над Росією

StopCor
StopCor

StopCor

Клімкін заявив, що у Зеленського не раді великій перемозі України над Росією

Президент України Володимир Зеленський і його офіс не привітали Олену Зеркаль та МЗС з перемогою в Міжнародному суді ООН в Гаазі у справі "Україна проти Росії", слідуючи спеціальним планам перед самітом в Парижі та зустріччю з Володимиром Путіним. 

Колишній глава МЗС України Павло Клімкін прокоментував той факт, що команда Володимира Зеленського ніяк не підтримала МЗС після перемоги в Міжнародному суді ООН в Гаазі над Російською Федерацією, інформує Діалог.UA.

Про це Павло Клімкін заявив в інтерв'ю виданню Гордон. На його думку, хтось із команди Зеленського сподівався на програш. Іншими словами, якби Міжнародний суд ООН в Гаазі не визнав свою юрисдикцію, то судового розгляду проти Росії не було б, що нібито позбавило б Київ від проблем в подальших переговорах з Москвою.

 Павло Клімкін

"На жаль, хтось в Офісі Зеленського вважає, що ймовірна перемога України в Міжнародному суді ООН в Гаазі стане проблемою, а не серйозним важелем у наших переговорах з РФ", – вважає ексглава МЗС.

Окремо Клімкін зазначив, що серед західних експертів трапляються спекулятивні чутки, мовляв, міжнародні судові позови України проти Росії можуть мати негативний вплив на процесі подальших домовленостей.

"Щодо самого Зеленського, який не привітав Лану Зеркаль ... Думаю, він свідомо не хоче створювати якусь емоційну хвилю перед нормандською зустріччю, знаючи, як на це реагують в Москві. Можливо, в цьому він має рацію", – визнав Павло Клімкін.

Другие новости