ПоддержатьУкраїнська

На Київщині виборців підкуповують через телеграм, а у Генічеську в кандидатів знайшли російські паспорти

StopCor
StopCor

StopCor

На Київщині виборців підкуповують через телеграм, а у Генічеську в кандидатів знайшли російські паспорти

Однією з основних тенденцій кампанії залишаються спроби реанімувати технологію Януковича – вояжі виборчими дільницями підкуплених «виборців» з інших регіонів. Про це під час брифінгу громадської ініціативи «Стоп політичній корупції» розповів науковий консультант Олександр Чекмишев.

https://www.youtube.com/watch?v=B1nzuL9IKgk

На Богуславщині у невеликому селі Киданівка з чотирма сотнями виборців за останній місяць додалося ще майже 50 нових. А у ще меншому селі Чайки, де живе трохи більш як 300 виборців, вирішили голосувати ще тридцять осіб. Усі ці люди змінили місце голосування і вирішили добиратися чомусь саме у Киданівку чи Чайки, щоб там віддати свій голос за кандидатів.

На дільницях, де явка місцевих все одно не буде максимальною (а це додаткова можливість для фальсифікацій), поява трьох-п’яти десятків нових виборців буде дуже помітною.

Так само збільшилися списки виборців на дільниці у ліцеях №1 та №3 в Богуславі. Сукупна кількість нових виборців дає змогу отримати владу нечесним шляхом.

 Олександр Чекмишев Фото: СтопКор

Також активісти повідомляють про скуповування голосів на поточних місцевих виборах через телеграм. Покупці пропонують змінити місце голосування та організувати «трансфер» до потрібної виборчої дільниці. Окрім Киданівки, Чайок, Богуслава додаткових виборців планують привезти до Хохітви та Бороданів.

З Херсонщини повідомляють, що до ради Генічеської ОТГ балотується Едем Бекіров, а його дружина Гульнара Бекірова йде у депутати райради. Обоє кандидатів від «Слуг народу» мають російські паспорти і мають досвід співпраці з окупаційною владою.

 Едем Бекіров Фото: Укрінформ

Спікер звернув увагу на низку запитань, пов’язаних з проведенням виборів в умовах пандемії.

«Ще одна проблема, на яку багато хто воліє заплющувати очі – хворі члени виборчих комісій. Ні штаби, ні ЦВК не зацікавлені перевіряти членів ДВК на COVID-19. Тобто абсолютно все одно, чи хворі вони, чи здорові. Хоча на час виборів члени комісій перебувають у групі ризику», – зазначив пан Чекмишев.

Загалом за останню добу правоохоронці почали 10 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу. Упродовж доби до поліції надійшло 167 заяв та повідомлень про порушення, найбільше у Києві – 30. Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 5567 сповіщень, пов’язаних із виборчим процесом.

До ЄРДР внесено відомості щодо 420 кримінальних правопорушень: 204 з них пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 216 – з виборчим процесом. Також складено 1316 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Другие новости