ПоддержатьУкраїнська

Вимагав 14 тисяч доларів: потенційного очільника Немішаївської ОТГ Перевозника упіймали на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

Вимагав 14 тисяч доларів: потенційного очільника Немішаївської ОТГ Перевозника упіймали на хабарі

Головою ОТГ ще не став, а свободу слова вже обмежив: очільник Микулицької сільської ради Петро Перевозник, що нині балотується на посаду керівника об’єднаної територіальної громади в Бородянському районі від партії Порошенка, встиг побувати у СІЗО. Тепер він встановив у соцмережах цензуру на дописи та коментарі, де згадується про його недалеке кримінальне минуле. Про це розповіли представники громади, до якої увійшли Клавдієвсько-Тарасівська, Немішаївська та Микулицька ради.

 Петро Перевозник Фото: «Рупор Київщини»

Скандальні зв’язки сільського голови

Пан Перевозник – приватний підприємець у сфері роздрібної торгівлі, був обраний сільським головою Микуличів у 2015 році від партії відомого корупціонера і за сумісництвом тодішнього мера Ірпеня Карплюка «Нові обличчя».

На той час у команді ірпінського міського голови активно працювали люди з орбіти скандального Сандея Аделаджі, зокрема й пастори, які відповідали за організацію поїздок на Антимайдан. Понад те, сам Володимир Карплюк починав свою політичну кар’єру як протеже екснардепа-регіонала Петра Мельника, а згодом став фігурантом гучних справ – дерибан землі в Приірпінні увійшов  до п'ятірки антикорупційних розслідувань руху «Чесно» у 2016 році, а прокурор Київської області вручив Карплюку кілька підозр.

 Володимир Карплюк Фото: УНІАН

П’ятами шефа пішов і Петро Петрович: як тільки він отримав печатку Микулицької сільської ради,  як одразу ж взявся за махінації з землею, яка, зауважимо, є власністю громади, а не приватним майном голови села.

Земельні оборудки й хабарництво

За численними фактами вимагання коштів за свої «послуги», виготовлення документів в обхід земельної комісії та сесії, тиску на землевпорядника, використання «посередників» під час передачі грошей тощо проти Перевозника почали кримінальне провадження, а самого можновладця ув’язнили до СІЗО військової прокуратури.

Йдеться про справу №360/2/17-к, де зафіксовані заяви, документи й факти, які підтверджують причетність сільського голови до земельних афер та хабарництва.

Цій справі передував гучний корупційний скандал, коли у червні 2016 року Перевозника упіймали на гарячому співробітники Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У жовтні 2016 року Військова прокуратура Центрального регіону України спільно з Управлінням захисту економіки в місті Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 14000 доларів США (364 тисячі гривень у національному еквіваленті) сільського голову Микулицької сільської ради Бородянського району Київської області. Його ув’язнили до СІЗО.

7 червня 2016 року відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.15 і ч.4 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Текст обвинувального акту, де повністю розкривається вся суть справи.

В поліції повідомили, що Перевозник вимагав у переселенця з Донеччини 14 тисяч доларів США хабаря (або 364 тисячі гривень у національному еквіваленті) за виділення земельної ділянки, яка мала надаватися безкоштовно. Гроші отримував через посередників, одним з яких виявився син секретаря сільради.

Другие новости