ПоддержатьУкраїнська

На підтримку Саакашвілі лідери "Слуг народу" та "Батьківщини" записали відеозвернення

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

На підтримку Саакашвілі лідери 'Слуг народу' та 'Батьківщини' записали відеозвернення

Лідери депутатських фракцій "Слуга народу" Давид Арахамія і "Батьківщина" Юлія Тимошенко записали відеозвернення на підтримку затриманого в Грузії Міхеїла Саакашвілі. Політики закликають владу країни негайно його звільнити.

Саакашвілі затримали у Грузії, він у в'язниці Фото: Reuters

Відеозвернення було оприлюднено у Телеграм-каналі Саакашвілі.

"Я - Давид Арахамія, голова президентської партії" Слуга народу "і лідер парламентської більшості, записую це відео, щоб висловити свою підтримку голові Національної ради реформ Міхеїлу Саакашвілі. Ми вимагаємо, щоб його негайного звільнили і повернули в Україну. Він громадянин України, посадовець високого рангу в Україні, і ми вимагаємо, щоб цей посадовець був негайно звільнений ... Якщо є якісь юридичні претензії до Міхеїла, то вони мають бути розглянуті насамперед українським судом", - заявив Арахамія.

Тимошенко заявила що часто займала з Саакашвілі різні позиції і дискутувала з ним, однак точно знає, що він щиро вболіває за демократичну та сильну Україну, так само, як за демократичну вільну, сильну і заможну Грузію. Вона також закликала його припинити голодування.

"Я пройшла через політичні репресії, я знаю, що таке перебувати у політичному ув'язненні - ніколи нікому я цього не побажаю. Несправедливо позбавляти людину свободи за політичну боротьбу, за політичні переконання. Тому я вважаю, що Міхеїл Саакашвілі має повне і беззастережне право бути на волі у своїй рідній країні, а не за гратами, і на свободі захищати свої політичні переконання, захищати свою Грузію", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо:

  • 1 жовтня Саакашвілі повернувся до Грузії після восьмирічної відсутності. Відео із Батумі він розмістив у пості на своїй сторінці у фейсбуці.
  • Увечері того ж дня правоохоронні органи затримали експрезидента та перевели його до пенітенціарної установи.
  • Володимир Зеленський заявив, що Київ обов'язково займеться поверненням Міхеіла Саакашвілі до України, оскільки він має українське громадянство.
  • Саакашвілі оголосив голодування, оскільки вважає себе політичним в'язнем. Він завив, що не припинить його, доки не вийде на свободу.
  • У четвер 14 жовтня близько 50 тисяч людей зібралися на площі в центрі Тбілісі на акцію з вимогою звільнення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни