ПоддержатьУкраїнська

“НАБУ програло” - адвокат Розенблата про визнання судом розслідування “бурштинової справи” неправомірним

StopCor
StopCor

StopCor

“НАБУ програло” - адвокат Розенблата про визнання судом розслідування “бурштинової справи” неправомірним

20 вересня адвокат Борислава Розенблата заявив про те, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії НАБУ щодо нардепа, якого підозрюють у хабарництві за сприяння видобутку бурштину в Україні.

Про це йдеться в повідомленні “РБК-Україна”.

"Окружний адміністративний суд Києва вирішив адміністративний позов народного депутата Борислава Розенблата до НАБУ та Генпрокуратури про визнання дій протиправними та зобов'язання вчитини дії - задовольнити", - написав адвокат нардепа у Facebook.

Як зазначається, суд визнав протиправними дії детективів НАБУ, погоджених з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо проведення оперативно-розшукових дій. Маються на увазі операції з контрольованої передачі хабарів, негласне виявлення та фіксація злочину.

Крім того, суд зобов'язав НАБУ та САП дотримуватися вимог українського законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності у ході розслідування кримінального провадження.

Також суд вирішив стягнути з НАБУ та ГПУ на користь Розенблата 5 760 гривень - судові витрати нардепа.

 Фото: ''Страна.ua''
 Фото: ''Страна.ua''

Крім того, на одному з оприлюдених раніше відео видно як Розенблат розповідає про те, що поставив у "бурштиновому" місті Олевську мером "свою людину" - Олега Омельчука. Той в свою чергу промишляє піщаним браконьєрством. Подробиці читайте в матеріалі "Стоп Корупції" - "Піщаним браконьєром Олевська виявився його… мер – відеодокази ".

Другие новости