ПоддержатьУкраїнська

Колектив «СтопКору» приєднався до флешмобу #Луценко_дай_відповідь

StopCor
StopCor

StopCor

Колектив «СтопКору» приєднався до флешмобу #Луценко_дай_відповідь

18 вересня ЄСПЛ заборонив правоохоронцям брати дані з мобільного телефону нашої колеги Наталки Седлецької – Правило 39 суд застосував до того моменту, як буде підготовано повну скаргу, яка розглядатиметься в пріоритетному порядку. Генеральний прокурор України Юрій Луценко досі публічно не прокоментували це обов'язкове для виконання рішення й те, як Україна буде його виконувати.

Журналісти вже понад 15 видань відправили інформаційні запити до Генеральної прокуратури та запустили у Facebook флешмоб з умовною назвою #Луценко_дай_відповідь. Сьогодні до цього флешмобу приєднались і журналісти «СтопКору».

Колектив «СтопКору» приєднався до флешмобу #Луценко_дай_відповідь

Окрім відповіді на питання "яким чином влада збирається виконувати рішення Європейського суду з прав людини", журналістів цікавить, чи отримало вже слідство дані від оператора мобільного зв'язку з телефонів Наталі та її колеги Крістіни Бердинських.

Журналісти публікують перелік із шістьох запитань до Луценка щодо цієї ситуації:

1. Чи отримала Генеральна прокуратура України від Міністерства юстиції України вищевказане рішення Європейського суду з прав людини від 18 вересня 2018 року №42634/18?

2. Які заходи вжиті Генеральною прокуратурою України на виконання вимог цього рішення ЄСПЛ? Які заходи ще плануються бути вжитими?

3. Чи були вже отримані слідчим чи прокурором відомості від ПРАТ "Київстар" на виконання ухвал слідчого судді Печерського районного суду від 27.08.2018 року щодо номерів Наталки Седлецької та Крістіни Бердинських? Які саме відомості були отримані, в якому обсязі? Коли (дата)? Чи ПРАТ "Київстар" надавав відомості спершу у повному обсязі відповідно до ухвали Печерського суду, а згодом в більш обмеженому, відповідно до листа слідчого, мобільному оператору від 4 вересня?

4. Чи буде використовувати Генпрокуратура ухвалу, винесену апеляційним судом м. Києва від 18.09.2018, якою було обмежено обсяг, але все одно погоджено доступ до даних телефону журналістки Седлецької? Адже це рішення за своєю суттю теж суперечить рішенню ЄСПЛ?

5. У випадку вже отримання слідчим чи прокурором у кримінальному провадженні №42017000000003904 від 16.11.2017 року відомостей від ПРАТ "Київстар" з телефонів журналістки Наталки Седлецької та Крістіни Бердинських, які заходи будуть вжиті щодо цих відомостей на забезпечення вимоги ЄСПЛ? Чи планується їх знищити у встановленому законом порядку?

6. Чи було доручено Генеральній інспекції провести службове розслідування стосовно дій слідчого Іжука Р.Б. та прокурора Зимогляда В. задля подальшого направлення дисциплінарної скарги стосовно вказаних прокурорів до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів? Якщо так, то коли і який результат такого службового розслідування (просимо надати копію документа про його призначення та результати)?

Такі ж запитання Генеральний прокурор отримав в офіційних інформаційних запитах від редакцій, надісланих до ГПУ.

Другие новости