ПоддержатьУкраїнська

Найбагатшим українцям заборонили в'їзд у США

StopCor
StopCor

StopCor

Найбагатшим українцям заборонили в'їзд у США

Сергій Лещенко назвав імена чотирьох українських олігархів яким скасували американську візу. Нардеп особливо виділив Ріната Ахметова, розповівши про марні спроби останнього потрапити на територію Штатів. 

Новину передає "Преса України".

Депутат ВРУ Сергій Лещенко нагадав, кому з українських олігархів не раді в Америці. Зокрема, це найбагатший українець Рінат Ахметов. За словами Лещенка, йому заборонили в’їзд у США через сумнівне минуле.

"Всі його спроби отримати візу закінчувалися відмовою або відпискою, що його заява все ще в процесі розгляду", – розповів нардеп.

При цьому Лещенко наголосив, що Ахметов навіть придбав депресивні шахти у США. За покупку він заплатив 1 млрд доларів. Тим не менше, двері в Америку йому не відкрились. Народний обранець також згадав про юриста США Пола Манафорта, який за рекомендацією олігарха Ахметова почав працювати з біглим українським президентом Віктором Януковичем.

"З Януковичем Манафорт працював 10 років. Манафорта Ахметову порадив Дерипаска (російський бізнесмен – ред.). А той порадив його Януковичу", – уточнив народний обранець, зауважуючи, що Дерипаска теж не може потрапити у США.

Крім того, на відкриті американські обійми не сподіваються бізнесмени Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський, Юрій Іванющенко та інші. Як повідомлялось раніше, політик Михайло Саакашвілі підтвердив інформацію про те, що родині Генпрокурора України Юрія Луценка скасували американську візу.

До слова, головний радикал країни Олег Ляшко, який часто критикує американку-реформатора Уляну Супрун, теж поплатився візою до США.

Другие новости