ПоддержатьУкраїнська

Нардеп Денисенко зізнався у замовному нападі на активіста під Верховною Радою

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп Денисенко зізнався у замовному нападі на активіста під Верховною Радою

20 листопада вранці просто під Верховною Радою України відбувся напад на чоловіка, який очікував там на зустріч із народним депутатом Андрієм Денисенком. Постраждалий пов’язує напад на себе з іменем нардепа. Цікаво, що Денисенко інформацію про побиття розмістив у себе на сторінці у Facebook раніше, ніж вона стала оприлюднена ЗМІ.

"Першого фізично перевихованого "мовного патрульного" здано в поліцію. Винагорода чекає на героя!" – поширив допис нардеп.

Нардеп Денисенко зізнався у замовному нападі на активіста під Верховною Радою

Як повідомляє видання "Вибір", постраждалого звати Леонід Кушнеров і він розповів про те, що підозрює, що напад на нього "замовив" нардеп через небажання виконувати свою обіцянку.

За словами чоловіка, Андрій Денисенко пообіцяв йому квитки на футбол як винагороду за те, що той приїде в Дніпро і вийде разом з іншими учасниками "мовного патруля", щоб спиняти людей на вулицях міста, які розмовлятимуть російською мовою.

 Андрій Денисенко/Фото: скріншот

Крім того, Кушнеров стверджує, що нардеп сам до нього звернувся й попросив про цю послугу, однак коли прийшов час віддавати квитки, то вдав, що нічого не знає й наслав невідомих людей на Кушнера, який прийшов під ВРУ, щоб нагадати про обіцянку.

"СтопКор" знайшов хлопця та поспілкувався з ним. Той розповів, що його одного оточили чоловік 10 і відвезли до відділку поліції. Також він стверджує, що має підґрунтя для того, щоб підозрювати нардепа в замовленні нападу.

"Спочатку до мене підійшов помічник Денисенка з двома чоловіками й почав запитувати мене, що я робив в Дніпрі. Потім він почав пхати телефон мені в обличчя, коли я відмахнувся від нього, один з його супутників вдарив мене ліктем у скроню так, що я впав. Коли почав підніматись, то мене вже оточили чоловік 10 та повели до "Спринтера". Чоловік, який мене вдарив, кудись пішов, а помічник Денисенка поїхав зі мною у відділок. В машину сіли інші люди, не ті, що оточили мене на початку. Усе це відбулось дуже швидко – секунд за 30. Поки ми їхали в машині, помічнику нардепа подзвонив його бос та щось запитав, той сказав у слухавку "Андрію, ми його затримали". З поліції мене відпустили, але зараз у мене болить голова в області правої скроні. Також я впевнений, що замовник нападу – Андрій Денисенко" – розповів Леонід "СтопКору".

Також журналіст "Стоп Корупції" Христина Кришиха запитала, що думає Андрій Денисенко стосовно нападу на хлопця під ВР, який пов’язують з його іменем. Той проігнорував запитання та втік.

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=_fSSr560Bcw&app=desktop

Зауважимо, що у січні 2017 року у Верховній Раді впродовж місяця зареєстрували три законопроекти, що передбачають врегулювання мовного питання. Один із них передбачав створення "мовного патруля", а саме введення посади мовного інспектора. На всю Україну їх було заплановано тільки 27 і вони мали приймати скарги громадян, якщо їхні мовні права були порушені та вживати відповідних заходів.

Другие новости