ПоддержатьУкраїнська

Нардеп-кварталівець Юзік продає депутатські звернення, як квитки на концерти – адвокат

Кирил Яковец
Кирил Яковец

адвокат

Нардеп-кварталівець Юзік продає депутатські звернення, як квитки на концерти – адвокат

Я, адвокат Кирило Яковець, звертаюся до адвокатської спільноти, можновладців і правоохоронців. Хочу повідомити, що на мене чиниться тиск, пов'язаний із моєю професійною діяльністю.

 Ілюстрація: СтопКор

Я збираю матеріали та публікую розслідування з розкриттям правди про ОЗУ, яке займається незаконним заволодінням майна громадян.

Мені було висунуто ультиматум: я зраджую принципи, закон і забуваю про ОЗУ, пов'язаних із ним та тих, що покривають чорних реєстраторів з Протопопівської сільради.

В іншому разі – група народних депутатів звертається до КДК з вимогою притягнення мене до дисциплінарної відповідальності.

Я без будь-яких сумнівів прийняв остаточне рішення продовжити свою роботу і показати всю гниль цієї системи. Якщо влада не хоче боротися за закон і верховенство права – це доведеться робити мені!

А тепер деталі. Нардеп Юзік продає депутатські звернення, як квитки на концерти, тільки ціни – значно вищі та в доларах.

Я став об’єктом погроз та ультиматумів, пов’язаних зі здійсненням професійної діяльності, направленої на збір матеріалів та висвітлення злочинної діяльності державних реєстраторів та інших пов’язаних осіб за наступних обставин.

29 серпня 2020 року о 20:00 на мій номер телефону подзвонив адвокат Бутко Павло Євгенович, який діє на підставі свідоцтва №1124, виданого Донецькою КДКА, з яким я особисто знайомий протягом 3 років.

Бутко П.Є. вказав, що є помічником народного депутата з фракції «Слуга народу» Юзіка – Корявченкова Юрія Валерійовича, що підтверджується офіційними даними з сайту.

При цьому ні Бутко П.Є., ні народний депутат Корявченков Ю.В. не є сторонами та учасниками жодного з розпочатих процесів чи проваджень, не мають спеціальних процесуальних повноважень. Вказані особи використовують свої владні повноваження з метою тиску на адвоката та прикриття незаконної діяльності групи осіб, які систематично здійснюють незаконні дії з нерухомістю громадян, в тому числі Абараменка А.В., шляхом використання ключів державних реєстраторів Протопопівської сільської ради Дергачівського району Харківської області.

Бутко П.Є. висунув мені ультиматум з погрозами: або я припиняю свою діяльність щодо Протопопівської сільради, або на мене народними депутатами фракції «Слуга народу» за вказівкою Корявченкова Ю.В. буде подана скарга до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії з метою позбавлення мене права здійснювати адвокатську діяльність.

На мої твердження, що мої дії повністю відповідають вимогам законодавства, Правилам адвокатської етики, Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та були спрямовані на захист інтересів клієнта Абраменка О.В., Бутко П.Є. повідомив, що народним депутатам без різниці, чи є в моїх діях порушення, та на їх депутатське звернення (скаргу) не зможуть заперечити, і її не зможуть не задовольнити в органах місцевого самоврядування, адвокатури. І мене буде позбавлено права займатися адвокатською діяльністю.

https://www.facebook.com/yakovets.law/videos/3338864409565123/

Будь-яким іншим способом я не міг дізнатися про намір подальшого звернення народного депутата Корявченкова Ю.В. з депутатським зверненням до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, окрім попереднього попередження з боку помічника народного депутата Бутко П.Є., окрім зазначеного шантажу та погроз, оскільки вказані відомості ще не вчинені та не є загальнодоступними.

Указані факти підтверджуються доданими скріншотами. Аудіозапис розмови буде передано на вимогу правоохоронним органам.

З метою захисту адвокатської незалежності та непорушності верховенства права, звертаюсь офіційно до правничої та адвокатської спільноти, Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності «Національна асоціація адвокатів України», Спілки адвокатів України, Верховної Ради України та особисто до народного депутата Корявченкова Ю.В.

Другие новости