ПоддержатьУкраїнська

Нардеп Юрій Савчук прокоментував ситуацію щодо затримання свого помічника

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп Юрій Савчук прокоментував ситуацію щодо затримання свого помічника

Нардеп від "Народного фронту" Юрій Савчук надав подробиці щодо скандального затримання свого "помічника" Петра Яремчука під час отримання хабара у розмірі 140 тисяч грн.

Новину передає "Преса України".

Народний депутат розповів, що дізнався про затримання свого помічника тільки в середу вранці, 4 січня, під час перегляду новин.

"Петро Яремчук був прийнятий за документами до мене помічником тільки 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата", - відразу наголосив Савчук.

Він відзначив, що перед законом усі рівні, тому, якщо провина Яремчука буде доведена, він повинен понести покарання згідно з чинним законодавством - без жодних компромісів.

Народний депутат заявив, що "помічником" затриманий на хабарі чоловік став тільки за документами, адже весь поточний місяць він перебуває на випробувальному терміні. В Яремчука навіть немає посвідчення помічника нардепа, тому він ще не брав участі ні в якій роботі чи державній діяльності.

При цьому, Савчук розповів, що знайомий із затриманим ще з часів Майдану. Але на той момент жодних домовленостей про прийняття на роботу в чоловіків не було. Зайняти вільну вакансію Яремчук запропонував значно пізніше, тому нардеп без вагань прийняв його на випробувальний термін.

"З моєї сторони ніяких дій не буде. Є правоохоронні органи, нехай вони займаються цим і передають справу до суду", - заявив нардеп.

Варто наголосити, що на сайті ВР Україні зазначено, що Петро Яремчук займає посаду помічника народного депутата за строковим трудовим договором на постійній основі. Однак Савчук заявив, що нічого про це не знає, тому ця проблема лежить на плечах Ради та людей, які займаються внесенням відомостей на офіційний сайт.

Слід також відзначити, що ситуацію із затриманням Яремчука прокоментував і позафракційний депутат Олег Мусій. Він розповів, що близько двох років тому ця ж людина була і його помічником на громадських засадах.

"Він пропрацював кілька місяців. Я навіть не здивований, що він затриманий за якісь неправові дії, тому що мені вистачило двох місяців, щоб зрозуміти, що ця людина є повним пройдисвітом. Причиною його звільнення або вигнання з помічників на громадських засадах були пропозиції з його сторони брати участь у якихось схемах з призначень, контрактах. Звичайно, це мене обурило і він був звільнений із займаної посади", - заявив Мусій.

Нагадаємо, 3 січня військовою прокуратурою Львівського гарнізону було затримано помічника-консультанта нардепа від "Народного фронту" Юрія Савчука під час отримання хабара у розмірі 140 тисяч гривень. Чоловік вимагав гроші від приватного підприємця за не створення перешкод під час будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Другие новости