ПоддержатьУкраїнська

Ніч просто неба під офісом Президента: третій день голодування матерів із Вінниці

StopCor
StopCor

StopCor

Ніч просто неба під офісом Президента: третій день голодування матерів із Вінниці

30 червня вінницький відокремлений підрозділ ВГО «Стоп корупції» оголосив про початок безстрокової акції протесту проти свавілля місцевих судів. Ніч жінки провели під зорями біля офісу Президента. Бо намет встановити їм не дозволили. Про це повідомили учасниці голодного протесту.

 Голодний протест проти судівського свавілля. Фото: СтопКор

Дві літні матері оголосили голодування — третій день живуть під адміністрацією Президента України. Вони переконують: їхні діти стали жертвами суддівського свавілля. Удень вінничанки з плакатами чергують біля офісу Зеленського, а вночі – сплять просто неба. Вимагають зустрічі з гарантом прав і свобод громадян.

«Просимо привезти нам спальні мішки і матраци. Дві ночі нам довелося спати просто на пластикових стільцях. Це дуже незручно, ми вже немолоді», — просить Ольга Мілінчук, мати постраждалого від корупції у вінницьких судах.

 Учасниці голодного протесту ночують на стільцях просто неба. Фото: СтопКор

Учасники акції хотіли розбити намети у дворі адміністрації Президента. Утім, їм завадила охорона. На вході за залізний паркан літніх жінок ретельно перевірили та заборонили проносити не тільки намет, а й навіть особисті речі.

«Це не пляжна зона і не кемпінг», — зазначили охоронці.

«Це протизаконно! Ми, громадяни України, маємо право ходити  державною землею», — обурюється учасниця мітингу Сталіна Гладкова.

Попри незручності, учасники голодного протесту готові й далі голодувати та спати просто неба – допоки не доб’ються зустрічі з Володимиром Зеленським.

Зазначимо, вінницькі активісти оголосили голодний протест проти суддівського свавілля. Кожен із учасників голодування повідомив у зверненні свої історії порушення прав на правосуддя.

«30.06.2021 року розпочинаємо акцію голодного протесту. Вимагаємо зустрічі з Президентом України  Володимиром Олександровичем Зеленським, який є гарантом дотримання Конституції України, прав і свобод людини та громадянина. Вимагаємо перевірки викладених у цій заяві фактів порушення прав кожного окремого заявника, проведення перевірки винесених судових рішень. Відновлення наших законних прав на справедливий розгляд справ в суді», — йдеться у зверненні протестувальників.

Другие новости