ПоддержатьУкраїнська

Новий голова мін'юсту США підтримає антиміграційну політику Трампа

StopCor
StopCor

StopCor

Новий голова мін'юсту США підтримає антиміграційну політику Трампа

Президент США Дональд Трамп призначив виконуючим обов'язки генпрокурора і міністра юстиції 62-річного Дана Боенте. Екс-міністра Саллі Йейтс було звільнено через відмову виконувати укази президента.

Новину передає "Преса України".

Міністерство юстиції США на чолі з новим головою має намір захищати в суді укази президента Дональда Трампа. А саме буде відстоюватись указ про посилення імміграційної політики. Вчора ввечері, 30 січня, Трамп назначив Дана Бонте тимчасовим главою цього відомства замість звільненої Саллі Йейтс.

"Я анулюю розпорядження і віддаю вказівку (міністерству) виконувати обов'язок нашої служби і захищати законні накази нашого президента", – заявив Боенте у відповідь на позицію Йейтс.

Відомо, що президент Сполучених Штатів звільнив Саллі Йейтс тому, що вона відмовилась захищати в суді антиміграційний указ. Таким чином вона поставила під сумнів правомочність виконання указів Трампа. Новим же в.о. було призначено 62-річного екс-прокурора Східного округу штату Вірджінія Дана Боенте. Він перебуватиме на посаді до тих пір, поки Сенат не затвердить на посаді міністра юстиції Джеффа Сешнс, кандидатура якого була висунута Трампом.

На тому тижні Дональд Трамп підписав антиміграційний указ, який викликав резонанс у суспільстві. До США заборонено в'їзд громадянам семи мусульманських країн, також на 120 днів країна не буде приймати біженців. Багато організацій подали судові позови, підписано петиції проти указу. Судові інстанції в декількох містах країни тимчасово зупинили на час розгляду позовів депортацію мусульман, які підпадають під дію нових указів.

Другие новости