ПоддержатьУкраїнська

Трамп перевірить, на що Україна витратила надані Обамою гроші

StopCor
StopCor

StopCor

Трамп перевірить, на що Україна витратила надані Обамою гроші

Новообраний глава Білого дому Дональд Трамп збирається провести аудит, аби з'ясувати, на що були пущені надані екс-президентом США Бараком Обамою Україні кошти. Якщо спеціальна комісія встановить, що допомога була витрачена не за призначенням – Порошенка можуть змусити повернути все до останнього цента.

Новину повідомляє "Преса України" з посиланням на американські видання.

Основними проблемами України американські видання визнали: надмірну кількість чиновників, які мають вплив на армію та беруть участь в закупках; повну відсутність єдиного стратегічного бачення та неправильний розподіл державного бюджету; проросійських чиновників, які дбають про благо країни-агресора, перебуваючи в тилу її мішені; а також надзвичайно високий рівень корупції, яка пробралася в повсякденне життя як можновладців, так і простого народу, і яка затьмарює очі перших осіб держави, ставлячи гроші вище державних інтересів.

Ще однією доволі суттєвою проблемою України Сполучені Штати вважають невиконання обіцянок Порошенком, який повинен був ще в 2014 році розпрощатися з власним бізнесом. Натомість, "політичні лідери України не надто переймаються – доки їх країна горить у вогні, вони зайняті крадіжкою військового бюджету. Вони міркують так: якщо інша частина України буде поглинена Росією, то вони вже матимуть добре профінансований "план Б".

У зв'язку з такою несерйозністю, Україна повинна чесно зізнатися та показати, куди пішла надана Обамою допомога. Якщо Трамп виявить, що фінансування осіло в кишенях чиновників або ж було використане іншим (непередбаченим домовленостями) чином, то "проект Україна" буде викреслений з порядку денного США. Ба більше, Білий дім може змусити Порошенка та весь український народ віддати витрачені кошти американським громадянам, які також потребують цього фінансування.

Нагадаємо, напередодні британська газета Financial Times звернула увагу, що загострення конфлікту на Донбасі почалося після телефонної бесіди американського президента Дональда Трампа  та його російського колеги Володимира Путіна.

Другие новости