ПоддержатьУкраїнська

Однозначний успіх Києва: Паламар підбив підсумки візиту Порошенка до США

StopCor
StopCor

StopCor

Однозначний успіх Києва: Паламар підбив підсумки візиту Порошенка до США

20 червня український президент Петро Порошенко провів повноцінні переговори зі своїм американським колегою Дональдом Трампом в Овальному кабінеті, при дотриманні всіх церемоніальних формальностей.

Політичний оглядач Олег Пономар підбив підсумки візиту українського президента до Вашингтона, передає "Діалог.UA".

Зустріч №1 – зустріч з Дональдом Трампом. На відміну від прохолодного прийому Еммануеля Макрона й Ангели Меркель, Порошенка прийняли радо, демонструючи, що спільну мову і людський контакт знайдено. Переговори пройшли в Овальному кабінеті з дотриманням всіх формальностей.

"Трамп визначає лише загальні речі – подальша політична, військова та економічна підтримка України в протистоянні з РФ. Подальша беззастережна підтримка євроатлантичного курсу України (НАТО і ЄС) ", – уточнив експерт.

Зустріч №2 – віце-президент США Майкл Пенс. Цей політик координує всі питання по Україні. Зона його відповідальності – допомога Україні, НАТО, реформи, Рада.

Зустріч №3 – держсекретар Рекс Тіллерсон. Підсумком стала підтримка ініціативи Олександра Турчинова про новий формат боротьби за Донбас, посилення антиросійських санкцій.

Зустріч №4 – міністр оборони США Джеймс Маттіс. Переговори з цим чиновником принесли Києву "подарунок" у вигляді двостороннього договору про військово-технічне співробітництво. Такий документ Київ раніше підписав з Польщею, Британією, Туреччиною і Канадою. Тепер України й США можуть почати взаємні поставки зброї, обмін технологіями, ліцензіями, фахівцями, розвідданими і т.д.

Пункт №5 – зустріч з міністром енергетики США Ріком Перрі, де обговорили чотири питання енергетичної незалежності України. Шостий пункт – вітрина або План Маршалла. Зустрічі з Директором МВФ і Директором Світового Банку. "МВФ чекає в найближчі місяці п'ять реформ: пенсійна, освіти, медична, ринок землі й приватизація.

Плюс – антикорупційний суд. Всесвітній Банк затвердив міні-План Маршалла на 2017-2021 роки. Передбачає фінансування реформ в Україні та інвестиції ", – уточнив Паламар.

Раніше повідомлялося, що Порошенко в США обговорив постачання газу і вугілля в Україну. Тим часом в "Нафтогазі" вже зробили заяву про перші танкери зі зрідженим газом для Києва.

Другие новости