ПоддержатьУкраїнська

Перезавантаження чи «підстава»: за що звільнили голову правління «УДП» Дмитра Чалого

StopCor
StopCor

StopCor

Перезавантаження чи «підстава»: за що звільнили голову правління «УДП» Дмитра Чалого

Скандал довкола Українського Дунайського пароплавства набирає обертів: 8 жовтня новопризначений міністр інфраструктури Владислав Криклій звільнив Дмитра Чалого з посади голови правління «УДП». Що це – переформатування менеджменту, непорозуміння чи бажання поставити до керма наближену людину? Спробувала з’ясувати Алла Легеза.

https://www.youtube.com/watch?v=M7zXeXCavgg&feature=youtu.be

Вже колишній керівник Дунайського пароплавства, з яким журналістам «СтопКору» протягом тривалого часу не вдавалося поспілкуватися, відповів на це запитання без зайвих слів: «Підстава – припинення повноважень посадових осіб».

Єдине, Дмитро Чалий запевнив: свої обов’язки виконував сумлінно і довго був змушений «прибирати безлад», що залишили після себе попередники.

«Відразу після приходу ми провели детальний аналіз фінансового стану підприємства, однак і неозброєним оком було помітно наявність кризової ситуації. Існували величезні заборгованості по бункеру і виплати інвалюти морякам, сотні тисяч доларів треба було виплатити за незрозумілі послуги зарубіжних адвокатів. На деяких заступників були заведені кримінальні справи за розкрадання. Куди не ткнути – скрізь існували якісь прокладки або діяли кабальні договори», – розповідає екскерманич УДП.

 Фірми-''прокладки'' та кабальні договори – довкола ''УДП'' було побудовано безліч схем незаконного збагачення

Як згадує секретар правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Микола Чорний, йому особисто доводилось бачити договори, по яких платяться гроші незрозуміло за що.

«Поступово почали ламати, розривати оці корупційні схеми, оборудки… Якісь незрозумілі фірми були туди заведені, і ми почали це розчищати. І це також викликало спротив певних людей, які були задіяні в цих схемах і вони почали проти нас вигадувати якісь звинувачення», – зазначає пан Микола.

За словами пана Чорного, після зачистки різних фінансових схем на державному підприємстві розпочалися й численні звільнення окремих працівників за перевищення службових повноважень. Тому більшість з них вирішила не здаватися і долучилася до групи активістів Дунайського пароплавства, які разом розпочали інформаційну кампанію проти керівництва УДП.

Другие новости