ПоддержатьУкраїнська

Порошенко готує кардинальне рішення по православній церкві в Україні: джерело розповіло важливі подробиці

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко готує кардинальне рішення по православній церкві в Україні: джерело розповіло важливі подробиці

В Україні може з'явитися Єдина Українська православна церква, про що президент Петро Порошенко має намір оголосити вже найближчим часом.

Такі дані озвучило джерело з Адміністрації президента України, передає "Діалог.UA".

Стало відомо, що подібна угода була досягнута під час переговорів українського президента з Вселенським патріархом Варфоломієм.

Варто нагадати, що у вересні минулого року Порошенко написав лист Вселенському патріарху з проханням надання Україні права на створення Автокефальної церкви. Водночас глава Української держави зазначив, що поява української автокефалії – це не поява "державної церкви", а також заборона на діяльність інших церков.

Як пише "РБК Україна", сьогодні, 17 квітня, Порошенко проведе зустріч з главами фракцій на предмет обговорення початку процедури створення єдиної української православної церкви. Зустріч пройде в Адміністрації президента.

Нагадаємо, раніше в Києві активісти запропонували відібрати у Московського патріархату всі належні йому в Україні лаври. Додамо, в Запоріжжі у священика, який молився за перемогу ЗСУ на Донбасі, представники Московського патріархату забрали храм.

Другие новости