ПоддержатьУкраїнська

Порошенко погодився віддати кримським татарам автономний Крим

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко погодився віддати кримським татарам автономний Крим

Крим після повернення до складу України стане кримськотатарською автономією, пообіцяв президент України Петро Порошенко. Таку заяву він зробив під час виступу, присвяченого Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Новину повідомляє "Преса України".

"Тиждень тому була створена Конституційна комісія, яка за моїм дорученням прийняла рішення про створення робочої групи, яка займеться розробкою змін і доповнень до Конституції України, що стосуються АРК. Так ми робимо крок до створення в Криму національної автономії кримських татар", – сказав Порошенко.

"Безумовно, ця автономія повністю врахує права і свободи українців, етнічних росіян, представників всіх інших етносів, що проживають на півострові. Крим - це Україна, а Україна - це Європа, частина цивілізованого світу, де цінується людська гідність і суверенні права народів", – додав він.

Нагадаємо, що в цьому ж виступі Порошенко повідомив, що вирішив привласнити кримському татарину Решату Аметову звання Героя України. "Батько трьох дітей. Він в 39 років пішов з життя за Україну, за українську Крим. Він сміливо виходив на акції протесту проти "зелених чоловічків". Група злочинців викрала його на очах у десятків людей і під телекамери. Через два тижні його тіло було знайдено. Його закатували, але він не здався. І одна тільки думка про останні хвилини Решата у кожної нормальної людини викликає жах і біль. Але його сміливість викликає величезну повагу і шану. Хочу повідомити вам, що я прийняв рішення про присвоєння Аметову звання Героя України", – сказав Порошенко.

Другие новости