ПоддержатьУкраїнська

Порошенко розповів, коли буде створений антикорупційний суд

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко розповів, коли буде створений антикорупційний суд

Український президент Петро Порошенко заявив, що готовий підписати ЗУ "Про Вищий антикорупційний суд" в найближчі дні, тому депутатам варто подати документ до кінця травня. Аби народні обранці більше не відтягували із цим питанням, Порошенко пообіцяв особисто проконтролювати хід створення нового закону.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення українського президента Петра Порошенка.

"Рік цей процес був заблокований і лише наприкінці грудня, коли Парламент спромігся його відхилити або відкликати, одразу ж на наступний день був зареєстрований президентський законопроект… В середу Верховна Рада приступила до його розгляду, два дні працювала і 1200  поправок до президентського законопроекту було відхилено", – розповів Порошенко.

Додав, що з наступного тижня Антикорупційний суд в Україні буде створено.

"І я сподіваюсь, що наступного тижня це буде історичний момент, коли Верховна Рада буде мати можливість прийняти цей законопроект в цілому…  Звичайно, наголошую, що 2 тисячі поправок не сприяють об’єктивному розгляду, народні депутати уповільнюють процес. Але  хочу наголосити, що моя політична воля полягає в тому, щоб по цій новій інституції було прийнято рішення. Цій новій судовій інституції – бути", – акцентував український гарант.

Також Порошенко зауважив, що завдяки новому закону громадяни Україні матимуть більше довіри до влади, а країни Європи – більше довіри до України.

"Ми маємо знайти достатньо сил і депутати мають підтримати законопроект. І в червні місяці Україна має і проголосувати, і я маю підписати цей важливий законопроект… Він, в першу чергу важливий для України, для тої довіри, яку ми завоювали в світі", – резюмував президент України.

Нагадаємо, днями Петро Порошенко взяв участь у засіданні Національної інвестиційної Ради. Під час свого виступу український гарант наголосив, що  за останні 4 роки Україна змінилася в кращу сторону: було проведено чимало реформ, які наближують державу до вступу в ЄС та НАТО.

Другие новости