ПоддержатьУкраїнська

"Порошенко сказав, що я "погано закінчу", – голова Окружного адмінсуду Павло Вовк

StopCor
StopCor

StopCor

'Порошенко сказав, що я 'погано закінчу', – голова Окружного адмінсуду Павло Вовк

П'ятий президент України Петро Порошенко в особистому спілкуванні з головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком сказав йому, що той "погано закінчить". Про це очільник ОАСК заявив журналістам після засідання ВРП у його справі.

 ВРП відмовила в задоволенні клопотання ГПУ

"В мене було особисте спілкування з колишнім президентом, де мені ставились певні завдання. Я ці завдання не виконав і як наслідок – втратив довіру експрезидента. Мені була озвучена погроза про те, що я погано закінчу. Це був лютий. З лютого з'явились ці змонтовані плівки (НАБУ пред'явило аудіозаписи нібито розмов Вовка як доказ у справі – ред.). Я це з цим пов'язую", – наголосив Павло Вовк.

Він також додав, що ГПУ намагалась влаштувати "підставу", щоб він або хтось із суддів ОАСК взяв хабар.

"Була комбінація під хабар. Тобто все провадження, що ми слухали – це все ні про що. Нас слухали, щоб хтось з суддів адмінсуду, а краще я, взяв хабар, мене спіймали б і тоді точно мене не слухали б. Я хабарів не брав і не збираюсь їх брати. В якийсь момент було вирішено реалізовувати те, що в них є (в ГПУ). Ця прослушка (її виявили в кабінеті Вовка – ред.) стосується продовження строків повноважень окремих одіозних членів ВККСУ імені Порошенка й Філатова", – наголосив Вовк.

''Порошенко сказав, що я ''погано закінчу'', – голова Окружного адмінсуду Павло Вовк

На його думку, коаліція з представників "старої" влади намагається відволікти увагу суспільства від власних проблем.

"Для чого їм потрібно зберегти цей орган? Нова влада заявила, що цей орган буде перезавантажений. Їм треба зберегти цей орган, тому що він ключовий у впливі та контролі за судами. Ми знаємо, що в них є певні проблеми з правоохоронними органами й напевне їм потрібні будуть послуги суддів в їхньому розумінні. Ситник відволікає увагу від свого протоколу про корупцію. Він мститься", – припустив очільник адмінсуду.

Вовк також пояснив чому, на його думку, справа має політичний контекст.

"Це пов'язано з дискредитуванням очільників окремих правоохоронних органів, таких як Ситник та Горбатюк. Відволікти увагу громадськості від провалів у своїй діяльності, корупції та помститися суду. Я це пов'язую з політикою, тому що кілька місяців тому було засідання РНБО. Петро Порошенко в прямому ефірі дав доручення розібратись з незалежною позицією Окружного адмінсуду Києва та усунути його. Дав протиправне доручення ВККС "перезавантажити суд", – зазначив він.

Нагадаємо, 20 серпня ВРП розглядала клопотання заступника Генерального прокурора Сергія Кізя про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Члени Вищої ради правосуддя ухвалили рішення відмовити у задоволені клопотання про відсторонення голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка з посади.

Як заявив сам Вовк, ця справа – спроба політичного тиску на нього.

Весь час, поки тривало засідання, під стінами Вищої ради правосуддя відбувалася акція на підтримку незалежності судочинства.

 Акція під ВРП, Київ

Другие новости