ПоддержатьУкраїнська

Посадовців Полтавської ОДА затримали за хабар у 29 тис. грн

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовців Полтавської ОДА затримали за хабар у 29 тис. грн

У Полтаві правоохоронці затримали трьох посадовці облдержадміністрації за хабар у 29 тисяч гривень. Про це повідомляють у прес-службі департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Встановлено, що посадові особи одного з департаментів та його структурних підрозділів Полтавської облдержадміністрації систематично вимагали хабарі.

До корупційної схеми входило троє посадовців: 60, 49 та 46 років, а також 49-річний колишній працівник.

Так, кошти надходили на картковий рахунок посередника та готівкою. Основну їх суму отримувала 49-річна чиновниця, частину із них вона передавала вищому керівництву.

"У ході проведення комплексу заходів працівники УЗЕ задокументували факти вимагання екологами неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання", — сказано в повідомленні.

За видачу дозвільних документів посадовці вимагали 29 тисяч гривень хабара від підприємця. Розрахунки проходили у три етапи.

Першу частину у сумі 11,5 тисяч гривень було перераховано на картковий рахунок, аналогічну суму грошей отримав посередник готівкою.

Правоохоронці затримали посередника під час отримання останньої частини грошей у сумі шість тисяч гривень.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Другие новости