ПоддержатьУкраїнська

Прикордонникам дадуть наказ за два-три тижні відновити кордони Україні на Донбасі – Аваков

StopCor
StopCor

StopCor

Прикордонникам дадуть наказ за два-три тижні відновити кордони Україні на Донбасі – Аваков

Очільник МВС України заявив, що прикордонникам скоро дадуть наказ за два-три тижні відновити кордони Україні на Донбасі. Далі, пообіцяв Аваков, за таким же планом буде проводитись робота  із  деокупації Криму.

Новину повідомляє "Преса України".

На зустрічі із прикордонниками Аваков чітко висловив позицію – у 2017 році доведеться силовими методами повертати контроль над державним кордоном України. Таким чином прикордонникам, за словами Авакова, доведеться працювати разом із поліцейськими та спецпризначенцями.

"Треба бути готовими до процедур і заходів щодо деокупації Донбасу та Криму. Я впевнений, що перед нами постане завдання прямо зараз, у 2017 році, вийти на міжнародно визнані державні кордони України. Деокупація буде проходити на Донбасі, і нею будуть займатись  поліцейські, гвардійці, органи юстиції, влада, але першими висовуємось ми – прикордонники. Буде завдання – взяти кордон під контроль. Це не буде така задача, яку вас скажуть починати у 2017-мі й завершувати до 2020 року. Це ми так от зберемося, вам оголосять план, і за тиждень-два ви повинні будете забезпечити державний кордон, ефективний кордон, з урахуванням усіх перетрубацій, які були у нас у 2014-му", - заявив Аваков.

Міністр відразу пояснив, що це абсолютно реальні речі, з якими прикордонникам доведеться стикнутись у цьому році.

"Це не моє пропагандистське висловлювання або якась ідея фікс. Це реальність, з якою незабаром доведеться зіткнутися і держава повинна розраховувати на вашу готовність до рішучих дій і волі до забезпечення цього процесу", - резюмував Аваков.

Нагадаємо, напередодні 16 січня, Петро Порошенко доручив МЗС передати підготовлений позов у Міжнародний суд ООН в Гаазі проти Росії.

Другие новости