ПоддержатьУкраїнська

Профспілкові активісти закликали Зеленського звільнити міністра Милованова

StopCor
StopCor

StopCor

Профспілкові активісти закликали Зеленського звільнити міністра Милованова

Замість розв'язання проблеми відродження національної економіки – штампування нормативних документів, які утискають права українців. Київ, Львів, Харків, Ужгород, Вінниця – далеко не повний перелік міст, де представники профспілок провели всеукраїнську акцію протесту проти ухвалення парламентом пакету законів про працю. Чому пропозиції уряду є фактично узаконеним трудовим рабством? І які вимоги мітингувальників? Дивіться у репортажі «СтопКору».

https://www.youtube.com/watch?v=RfylYcGXVXA&t=1s

Протестувальники запевняють: законопроєкти, які хочуть ухвалити, суперечать Конституції України та міжнародним актам, а також руйнують трудові гарантії звичайних працівників.

Зокрема, у проєктах документів, внесених до Верховної Ради, значно розширюються права роботодавців, власників і звужуються права найманої праці. Погіршуються умови праці в тяжких умовах, виплати відпускних та лікарняних. 

Так, активісти переконані, що внаслідок внесення змін до законопроєктів працівників можна буде навантажувати понаднормовою роботою, позбавляти пільг. А для роботодавців спрощеною стане процедура звільнення підлеглого. Представники профспілок переймаються і щодо того, що ці установи ліквідують. А тоді, мовляв, інтереси працівників захищатиме хтось із колективу.

 У низці українських міст відбулись протести проти ухвалення законопроєктів про працю

«Є представник якогось трудового колективу, не визначені умови, як його обирають, хто він такий, кого він представляє, а що буде, якщо він завтра звільниться?», – коментують «драконівські» проєкти законів представники профспілок.

Отже, одна з основних вимог мітингарів – відставка того, хто особисто правив ці законопроєкти, а саме Тимофія Милованова – міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Другие новости