ПоддержатьУкраїнська

Путін шукає можливість "злити" Донбас – політолог

StopCor
StopCor

StopCor

Путін шукає можливість 'злити' Донбас – політолог

Президент Російської Федерації Володимир Путін шукає привід, щоб злити терористичні угруповання Донбасу і повернути окуповані території назад Україні.

Про це під час свого інтерв'ю заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Він заявив, що очікувати прориву від майбутньої зустрічі в "нормандському форматі" не слід. В даний час Путін шукає підходи, щоб налагодити дружбу з новим главою Білого дому Дональдом Трампом. Крім того Росії важливо помириться з Європейським союзом, оскільки у РФ закінчуються гроші.

Орєшкін вважає, що Путін спробує домовитися з українською владою і Західними лідерами, проте постарається уникнути підписання будь-яких документів або угод.

Політолог зазначив, що вже давно всім стояло ясно, що Путін не забере в Росію окуповані території Донбасу, оскільки це дуже не вигідні й дуже бідні території, на утримання яких у Росії немає грошей."

Ідеальний варіант для Путіна — злити Донбас назад Києву, вийшовши з цього конфлікту з переможним виразом обличчя", – зауважив Орєшкін. Політолог заявив, що це дуже вигідно Росії, оскільки тоді Києву підсовують три мільйони виборців, які будуть голосувати як накаже Кремль. Вся інша Україна повинна буде своїм коштом годувати та відновлювати дані території, при цьому у Путіна залишиться можливість у будь-який момент знову ввести війська або дати необхідну зброю місцевим терористам.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних територій України Донбасу може призвести до зупинки та відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

Другие новости