ПоддержатьУкраїнська

Путін відповів, чи збирається Росія нападати на Україну

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Путін відповів, чи збирається Росія нападати на Україну

Президент Росії Володимир Путін під час своєї пресконференції відповів на питання, чи збирається Росія нападати на Україну. Він заявив, що нібито Росія повинна думати про свою безпеку наперед. 

 Путін відповів на питання, чи збирається Росія нападати на Україну Фото: ТАСС

Путін заявив, що Україна нібито готує “третю військову операцію на Донбасі”. 

“Нам постійно кажуть “війна, війна, війна”. Здається, що, можливо, Україна готує третю військову операцію. І нас попереджають: не втручайтеся, не захищайте цих людей, а втрутитеся і будете захищати — нові санкції підуть”, — сказав він.

За його словами, Росія повинна думати про свою безпеку наперед. 

“Це не наш вибір, ми цього не хочемо. Саме тому я відповів на пропозицію Байдена призначити відповідальних представників для переговорів із питань стратегічної стабільності. Саме тому ми поставили прямо питання, що НАТО рухатися на схід не повинно”, — заявив президент Росії.

Нагадаємо:

  • Видання Financial Times вважає, що за допомогою безпрецедентного поширення даних розвідки Сполучених Штатів Америки про приготування Москви до повномасштабного нападу на Україну, Байден зміг переконати НАТО у реальності російської загрози.
  • Голова делегації Росії на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов заявив, що Росія дасть “військову відсіч”, якщо НАТО продовжить наступати на “хворі точки”.
  • Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що у разі повномасштабного вторгнення Росії в України вистачить зброї для відсічі.

Другие новости