ПоддержатьУкраїнська

Росія назвала розміщення військ на Курилах захистом території від Японії

StopCor
StopCor

StopCor

Росія назвала розміщення військ на Курилах захистом території від Японії

Курили є частиною Россійской Федерації, тому Москва має право там розмістити війська для захисту своєї території. Але це питання не повинно перешкодити розвитку співпраці між Японією і Росією.

Так вважає перший заступник голови комітету Державної думи з міжнародних справ Дмитро Новіков.

Напередодні глава оборонного відомства РФ Сергій Шойгу заявив, що Міноборони планує в 2017 році завершити перекидання трьох дивізій на західний і південно-західний кордон країни. Він також додав, що не припинилася й активна робота щодо захисту Курил, куди в нинішньому році, за його словами, також повинна бути перекинута дивізія.

Реагуючи на заяву Шойгу, уряд Японії направив по дипломатичних каналах протест через наміри РФ розмістити дивізію на Курильських островах.

Питання щодо Курил вже вирішене, і оскільки це територія РФ, то Москва має право приймати будь-які заходи для захисту цієї території, а також по використанню її для захисту Росії, заявив Новіков російським ЗМІ. Разом з тим він підкреслив, що Курильське питання не повинно стати каменем спотикання для японо-російського співробітництва. За його словами, проблеми минулого можна вирішувати в сьогоденні, розвиваючи при цьому ділові й партнерські відносини між країнами.

Раніше Японія направила протест Росії через присвоєння імен п'яти островам Курильської гряди. Відповідний документ був направлений тринадцятого лютого.

Нагадаємо, Японія не припинить свою взаємодію з Російською Федерацією в питанні повернення Курильських островів, адже вони є "споконвічними японськими територіями". Про це раніше заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Другие новости