ПоддержатьУкраїнська

Савченко написала лист зі зверненням до Олега Сенцова

StopCor
StopCor

StopCor

Савченко написала лист зі зверненням до Олега Сенцова

Ув’язнена нардеп Надія Савченко написала лист для українців. У ньому вона згадала колишніх патріотів, які голодували за справедливість, як і вона. Разом із цим політик звернулася до політв’язня Олега Сенцова. Зі слів Савченко, нині у Сенцова є три шляхи: піти в тінь, забажати слави або стати маріонеткою Порошенка.

Новину передає "Преса України" з посиланням на текст листа Надії Савченко.

"До українців, української діаспори й добрих людей всього світу, кому не байдужа доля України. Я поважаю рішення Олега Сенцова розпочати боротьбу з російською тоталітарною системою, методом голодування з благородною метою за звільнення всіх українських політв'язнів, на п'ятому році незаконного ув'язнення українців в РФ. Але якби ми, українці, більше чули одне одного, більше вірили одне одному, то такий протест голодом треба було робити всім разом і починати його ще в 2015-2016 роках, коли починала таку боротьбу в Росії я, в той час в України було більше політичних і геополітичних можливостей і я впевнена, що тоді волю здобули б всі українці", – написала Савченко.

Також нардеп пригадала, що і раніше голодуванням намагалися досягти справедливості дисиденти концтаборів СССР, і такою ціною багато хто з них здобував волю своїм побратимам. Нині такий же варіант досягнення "політичного вікна" використовують і українські патріоти.

Разом із цим Надія Савченко написала, що Олег Сенцов може стати для України таким же ворогом, як і вона. Тому наразі у патріота, зі слів Савченко, є три варіанти подальшого шляху.

"Я щиро сподіваюсь, що Олега Сенцова обійде моя доля, коли з людини спочатку роблять героя, а потім роблять антигероя в своїй країні. Від всієї душі бажаю Олегу не потрапити в жорна політичної авторитарної машини в Україні. У Олега Сенцова є три шляхи: або піти в тінь і мати творчий спокій, як свого часу це зробив нині вже покійний український політв’язень Солошенко, або забажати слави та стати президентською маріонеткою, їздити по світу і хвалити українську владу, як Афанасьєв, або, якщо Олег справжня людина, то він дуже швидко відчує всю несправедливість системи, що розвинулася в Україні, відчує біль і горе простих людей від війни й від того, як її штучно тримають політики, та почне з цим всім боротися і тоді його чекає дуже нелегка доля", – акцентувала політик.

Савченко закликала у листі вийти на акції підтримки всіх українських політв'язнів, а також виступити за обмін полонених.

"Я прошу і закликаю всіх порядних людей всього світу вийти на акції підтримки українських політв’язнів з вимогою до російської влади звільнити людей із в’язниць! Завершити обмін "всіх на всіх" заручників і військовополонених! Припинити війну з Україною! Припинити лити кров на Українській землі! Повернути окуповані території Луганської та Донецької областей і анексований Крим!", – відзначила ув’язнена.

Нагадаємо, днями Надія Савченко написала лист російському президенту Володимиру Путіну. Вона зазначила, що готова сісти у в’язницю РФ.

Другие новости