ПоддержатьУкраїнська

Савченко опублікувала лист до українців

StopCor
StopCor

StopCor

Савченко опублікувала лист до українців

Ув’язнена нардеп Надія Савченко опублікувала лист до українців, який не могла виставити на публіку раніше. З її слів, за ґратами є час читати книжки та думати над ідеєю перезаснування України. Савченко зазначила і те, що брак свободи руху у в’язниці компенсується надлишком вільного часу. А ще нардеп порівняла себе із легендарним Нельсоном  Манделою.

Новину передає "Преса України" з посиланням на лист Надії Савченко.

"Брак свободи руху у в’язниці компенсується надлишком вільного часу. Я б ніколи в житті не прочитала так багато книжок, написаних розумними людьми, просто забракло б вільного часу за буденними проблемами.  Я б не подивилася по телевізору так багато якісних інтерв’ю з гідними людьми нашого часу і не почула б їх, таку важливу для мене думку… Всі книжки, що я читаю, – революційного характеру, про боротьбу за свободу, про революцію в економіці, про складні періоди життя різних країн світу і цілих епох", – розповіла у листі Савченко.

Додала, що викласти свої думки на папері для народу її спонукала передача Дроздова із Семеном Фішелевичем Глузманом. Мета їхньої бесіди полягала в перезаснуванні України.

"Мало хто із сучасних людей замислюється над пошуком виходу із даної ситуації сьогодення України у світле майбутнє, про яке кожен мріє. Кожен українець просто намагається вижити в своєму буденному сьогоденні, щоб дожити до завтра. Одиниці людей готові перейнятися сприйняттям правдивості історичних фактів, щоб зрозуміти циклічність історичних помилок, щоб знайти оптимальні рішення для майбутнього. Люди не хочуть думати ні над стратегією війни, ні над стратегією державотворення, бо це важко для розуму і для душі, і кожен новий виток історії повторює суть попередньої логіки, але вимагає нового креативного виконання в сучасності", – зазначила нардеп.

Також ув’язнена порівняла себе із Нельсоном Манделою, який після довготривалого ув’язнення завоював любов громади своїми листами, і вийшовши на волю, став президентом Південної Африки.

"Нельсон Мандела боровся за свободу Південної Африки проти уряду апартеїду все своє життя, після того, коли усвідомив, що неволя його народу - це його особиста неволя. (Якщо ви прочитаєте його книгу, то зрозумієте, що ситуація в Південній Африці в першій половині минулого століття була дуже близькою до сьогодення в Україні). Мандела намагався боротися з апартеїдом в мирний спосіб: протестами, створенням політичної сили й громадських рухів, але прийшов час і він зрозумів, що без збройної боротьби побороти злочинний уряд в країні не вийде… Нельсона Манделу посадили у в’язницю на 27 років за тероризм, повалення Конституційного ладу і захоплення влади (всі ті самі статті, що і мені їх навішали;)) ще до того як почалася хоч якась збройна боротьба тільки за те, що він думав взяти до рук зброю і говорив про це. За думки й слова не судять! Але ми бачимо, що в Африці на початку XX століття судили, а в Україні судять на початку XXI століття …. ;)))", – написала Надія Савченко.

Разом із цим нардеп акцентувала, що із ворогом потрібно говорити, тому що насправді Україна не переривала стосунки з Росією.

"Два роки назад я сказала, що в нас є противник – це колаборанти на Донбасі (і ніякі вони не терористи) і ворог – це Росія. Я сказала, що з противником треба говорити, бо з ворогом, як не дивно, ми і так ніяких стосунків на міжнародному рівні не переривали, ні економічних, ні власних бізнесових, українські олігархи і навіть президент Порошенко не припинили. Але мене два роки хають за те, що я сказала, що говорити треба з Плотницьким і Захарченком, хоча вже четвертий рік з ними ведуть перемовини, хоч і опосередковані, в Мінському процесі, і Європа не визнає їх терористами, бо з терористами перемовини не ведуться. Саме тому, наше АТО зараз законом так званим «Про реінтеграцію Донбасу» змінено на військову операцію, саме тому, що із ворогом, і з противником, і навіть з колаборантами під час війни, на відміну від терористів, перемовини ведуться", – резюмувала Савченко.

Нагадаємо, Надія Савченко хотіла підірвати парламент. Про це вона сама заявила після затримання. На одну із сесій вона з’явилася із пістолетами та бойовими гранатами в сумці і почала погрожувати депутатам. Також в той же день у неї було виявлено детальний план побудови сесійної зали і розрахунки по куполу: яким чином і як швидко його можна зруйнувати.

Другие новости