ПоддержатьУкраїнська

Шефір: замах був здійснений для залякування вищих ешелонів влади

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Шефір: замах був здійснений для залякування вищих ешелонів влади

Замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра було скоєно задля залякування вищих ешелонів влади. Таку заяву зробив сам Шефір під час брифінгу МВС. 

 Автомобіль Шефіра обстріляли Фото: скриншот

«Усе, що я можу сказати, це що замах було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади», — сказав Шефір.

За його словами, стрілянина почалася прямо на дорозі та його водій прискорив рух. Сам помічник президента почуває себе нормально. При цьому він похвалив співробітників поліції, які оперативно спрацювали.

Також Шефір спростував чутки про конфлікт в Офісі Президента, нібито пов'язаний із цим замахом. За його словами, президента так не налякати. Основною метою нападу він вважає залякування влади.

Відомо, що водія Шефіра вже прооперували.

Обстріл авто Шефіра:

  • Сьогодні зранку на Київщині на дорозі між с. Лісники та с. Ходосівка невідомі обстріляли автомобіль першого помічника Президента України. Невідомі стріляли з автоматичної зброї калібру 7,62, випустили близько 10 куль.
  • Відзначається, що Шефір їхав машиною зі свого заміського дому на роботу. Дорога проходила повз ліс, де на нього чекали стрільці. З різних боків дороги були зроблені кілька автоматних черг.
  • Давид Арахамія повідомив, що вже спілкувався з Шефіром телефоном після цього. За його словами, Шефір часто їздить за кермом авто. Цього разу за кермом Audi А-8 був водій, який отримав три кульові поранення і перебуває у Феофанії. Арахамія також сказав, що Шефір перебуває в шоковому стані та вважає, що стріляли саме в нього і що злочинці могли не побачити, що за кермом перебуває водій, а не сам Шефір.
  • На місці події працює керівництво Нацполіції та прокуратури. Розпочато провадження з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб» (ст. 115 ККУ), повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Другие новости