ПоддержатьУкраїнська

Шмигаль заявив, що “карантин вихідного дня” привів до другого піку безробіття в Україні 

StopCor
StopCor

StopCor

Шмигаль заявив, що “карантин вихідного дня” привів до другого піку безробіття в Україні 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що “карантин вихідного дня” привів до другого піку безробіття в країні. Станом на 10 грудня в Україні офіційно зареєстровано 420 тисяч безробітних.

 Фото: РБК-Україна

Про це пише РБК-Україна.

За його словами, карантин вихідного дня не мав значного впливу на економіку України та в цілому ВВП сильно не постраждав. У той же час від таких обмежень постраждала сфера обслуговування і розваг з великою кількістю робочих місць.

"Можна говорити, що карантин вихідного дня вплинув на рівень зайнятості. Це негативний вплив, він є, він відстежується за графіками", - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що на початку карантину в Україні в березні була 361 тисяча зареєстрованих безробітних, а сьогодні - 420 тисяч, хоча ще місяць тому було 396 тисяч.

"Ви бачите - після карантину вихідного дня цифра зросла. Тобто ось відповідь: ВВП не постраждав, але от люди, ми маємо другий пік звернень з безробіття: перший був після початку карантину", - додав Шмигаль.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, Степанов прогнозує зниження кількості нових випадків COVID-19 на 50% після посилення карантину.

Другие новости