ПоддержатьУкраїнська

Шоу в Києві, бізнес у Криму: фірма з оточення «Ліги сміху» платить податки росіянам

StopCor
StopCor

StopCor

Шоу в Києві, бізнес у Криму: фірма з оточення «Ліги сміху» платить податки росіянам

Мільярдні борги перед банками, рейдерське захоплення землі та бізнес в анексованому Криму – ось рецепт багатства власника будівельної компанії Т.М.М. Миколи Толмачова. Не обійшлося й без впливових покровителів на кшталт Віктора Пшонки. Чому топшахрай досі не покараний? Та до чого тут «Ліга сміху»? З’ясовувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=uo3yJJpFvhs

Пансіонат «Севастополь» у Ялті розташований у старовинній вічнозеленій парковій зоні. Звідси до набережної – усього 10 хвилин пішки. На території є басейн, паркінг, серйозна охорона. Бронювати тут номери потрібно заздалегідь, а доба відпочинку обійдеться від однієї до чотирьох тисяч гривень. До анексії Криму заклад мав назву «ТММ-Ялта» і належав українській компанії Т.М.М.

Після захоплення Росією півострова власники готелю змінилися. З 2016 року пансіонатом володіє кіпрська компанія ТММ Real Estate Development Public Limited. Про це свідчить витяг з російського реєстру.

 З 2016 року пансіонатом де-юре володіє кіпрська компанія Фото: скріншот

На перший погляд виглядає так, наче українська компанія після окупації Криму просто продала бізнес. Але насправді все не так просто. Оскільки власник цієї кіпрської фірми та українського ТОВ «Т.М.М.» – один і той же: Микола Толмачов, гендиректор компанії-забудовника та завсідник вітчизняного рейтингу багатіїв.

Згідно з даними журналу «Фокус», ще у далекому 2011 році активи пана Толмачова оцінювали в понад 800 мільйонів доларів. Бізнесмен балотувався до Верховної Ради України 4-го, 5-го та 8-го скликання, проте так і на був обраний.

А от фіндиректором та співвласником ТОВ «Т.М.М.» є Лариса Чивуріна – за сумісництвом дружина редактора гумористичного шоу «Ліга сміху» Андрія Чивуріна. Зауважимо, це шоу свого часу було створене студією «Квартал 95» на чолі з Іваном Бакановим – ось такий цікавий збіг.

Отже, виходить, що з 2016-го року готель Толмачова й Чивуріної перереєстрували в анексованому Криму, і тепер він справно сплачує податки до російського бюджету.

Другие новости