ПоддержатьУкраїнська

Відпустка судді у день розгляду справи: чому затягується справа Шпаків?

StopCor
StopCor

StopCor

Відпустка судді у день розгляду справи: чому затягується справа Шпаків?

Розгляд справи стосовно сумнозвісної родини Шпаків, який мав відбутися 28 листопада, перенесли через відпустку судді. Дата нового слухання справи наразі невідома.

 Активісти влаштували акцію під будинком ШпаківФото: СтопКор

Протягом тижня активісти проводили численні акції, щоб привернути увагу до голосних схем одіозних Шпаків. Серед гасел – «Шпаків у клітку», «Не робіть з держави годівницю», «Шпаки, поверніть награбоване державі», «Досить затягувати справу».

 Фото: СтопКор

Як зазначалося раніше, суди у справі сумнозвісної родини переносились. Річ у тому, що суддя в цій справі дуже одіозний – Володимир Миколайович Карабань. Він за часів Януковича прославився тим, що виконував політичні замовлення і був одним із суддів, які ухвалювали рішення проти євромайданівців. На нього завели декілька десятків дисциплінарних проваджень, але за паном суддею є, ймовірно, хтось при владі й сьогодні. Цікаво, що справу мав розглядати той самий суддя, який «за збігом обставин» пішов у відпустку прямо у день засідання.

Нагадаємо, колишніх керівників ДПАТ «Украгролізинг» Миколу та Василя Шпаків звинувачують у привласненні, розтраті та заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Масштаби "сімейного підряду" просто вражають: згідно з висновками ревізії Державної фінансової інспекції України, порушення господарської діяльності підприємства призвели до збитків у сумі понад 350 мільйонів гривень тільки за кілька останніх років.

Продовжуємо слідкувати за цією  історією. Чекайте нових подробиць.

Другие новости