ПоддержатьУкраїнська

Ситника закликають перевірити статки Ляшка та інших доларових мільйонерів

StopCor
StopCor

StopCor

Ситника закликають перевірити статки Ляшка та інших доларових мільйонерів

Директора Антикорупційного бюро Артема Ситника закликають порушити кримінальні провадження щодо кількох народних депутатів, які володіють великими статками та не мають підстав для їх пояснення.

Відповідне звернення подав депутат від "Самопомочі", голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв, повідомляє його партія, йдеться у матеріалі "Української правди".

"Олег Ляшко – один із них. Він прийшов у парламент бідною людиною і став доларовим мільйонером", – заявив Соболєв.

"Два брати Добкіни, які представляють "Опозиційний блок", мають одну спільну рису. Вони справді володіють великою кількістю майна і мають мало підстав його пояснити", – додав він.

"І Антон Яценко, який за документами все життя провів на державній службі і так само став дуже успішним мультимільйонером", – продовжив Соболєв.

Водночас, на думку нардепа, бійки між депутатами під час погоджувальної ради – це не більше, аніж вистави, покликані відволікти увагу громадськості.

"Я вважаю, що коли Антикорупційне бюро почне розслідувати ці кримінальні провадження, притягати до відповідальності людей, які боролись за інтереси бідних і стали багатими, це буде дуже класне зривання всіх планів Путіна", – сказав Соболєв.

"Як тільки парламент ухвалить цього тижня закон про право Антикорупційного бюро без контролю СБУ, за рішенням суду проводити прослуховування корупціонерів, це також буде зривання планів Путіна", – вважає він.

"І коли парламент ухвалить закон про викривачів, який дозволить кожній людині чи журналісту викривати корупцію і отримувати за це винагороду з державного бюджету, – це теж буде зриванням планів Путіна", – додав Єгор Соболєв.

Другие новости