ПоддержатьУкраїнська

У скандального начальника облуправління з Волині вилучили 100 тис дол.

StopCor
StopCor

StopCor

У скандального начальника облуправління з Волині вилучили 100 тис дол.

Правоохоронці вилучили $100 тис. у підозрюваного у вимаганні чиновника архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області.

Правоохоронці вилучили в підозрюваного у вимаганні посадової особи Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області 100 тис. доларів і 10 тис. євро.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"У підозрюваного у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди посадової особи Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області під час обшуку з банківського осередку сьогодні вилучено близько 100 тис. доларів США і 10 тис. євро", - сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, чиновник за попередньою змовою з юристом і проектувальником, які є працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, систематично вимагали хабара в зацікавлених в одержанні дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.

"Волинськими правоохоронцями задокументовано факти вимагання від громадян, що є замовниками нових будівництв, значних сум коштів, від 1 000 до 2 500 доларів США, за здійснення реєстрації та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що під час обшуку 11 листопада в чиновника було вилучено більше 30 тис. доларів.

Крім того, у повідомленні зазначається, що підозрюваного відсторонено від займаної посади.

Триває досудове розслідування, прокуратура домагається взяття підозрюваного під варту.

Другие новости