ПоддержатьУкраїнська

Спочатку рейдерить, а потім входить у склад комісії – чому МОЗ послало Качурець вирішувати проблеми ОНМедУ

StopCor
StopCor

StopCor

Спочатку рейдерить, а потім входить у склад комісії – чому МОЗ послало Качурець вирішувати проблеми ОНМедУ

У МОЗ створили комісію для проведення аудиту та вирішення кризи в Одеському національному медичному університеті. Новостворену комісію очолили двоє заступників міністрині Скалецької – Андрій Семиволос та Младена Качурець, яка сприяла "документальному оформленню" спроб рейдерського захоплення навчального закладу. Чому її призначили – запитала на брифінгу в радника міністра охорони здоров'я Дмитра Раімова журналістка "СтопКору" Наталія Дігтяр.

 МОЗ Фото: ''СтопКор''

На запитання нашої журналістки, чи об’єктивно чинить МОЗ, призначаючи Качурець у склад делегації розбиратися у ситуації, враховуючи, що вона сама була активною учасницею комісії, що спровокувала конфлікт та чи можна вважати її рішення об’єктивним, Дмитро Раімов зазначив, що рішення було зваженим:

"Щоб дії делегації були незаангажованими, до її складу включили Андрія Семиволоса", – сказав він.

 Дмитро Раімов Фото: ''СтопКор''

Потім він відійшов від теми, наголошуючи, що міністерство докладає усіх зусиль для вирішення конфлікту, але заважає велика кількість відкритих наразі кримінальних проваджень.

Зазначимо, що саме Качурець оформлювала документально спроби рейдерських захоплень університету, адже обіймала посаду юристки Уляни Супрун. Окрім того, працівники та студенти стверджують, що бачили її серед тітушок, які здійснювали напад на захисників вишу.

Додамо, що сьогодні на брифінгу також був присутній і заступник міністра охорони здоров'я Андрій Семиволос, який не захотів відповідати на запитання медіа. Після кількох питань він встав та пішов геть.

 Андрій Семиволос Фото: ''СтопКор''

"Тобто прийшли, поплакались на брифінгу і намагалися уникнути відповіді. Після таких дій Семиволоса медійники відкрито почали обурюватися, адже прийшли сюди тільки через медуніверситет, а посадовці так зневажливо повелись", – говорить Наталія Дігтяр.

Другие новости