ПоддержатьУкраїнська

Справа Павелка зрушила з місця: фіскали обшукали офіс Асоціації футболу

StopCor
StopCor

StopCor

Справа Павелка зрушила з місця: фіскали обшукали офіс Асоціації футболу

Вітчизняні поліціянти разом із детективами ДБР та НАБУ відкрили цілих 10 справ проти футбольних функціонерів, яких підозрюють у розкраданні державних грошей. Що шукали та що знайшли правоохоронці під час нещодавніх обшуків в офісі Української асоціації футболу? Нові подробиці гучного корупційного скандалу – у матеріалі Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=2-bnp-cA0Po

Депутати на засіданні парламентської тимчасової слідчої комісії вислухали доповіді правоохоронців про те, як розслідують справи.

«Ми відчуваємо зацікавленість і тих підприємств, які будували ці міні-поля. І також було на засіданні в закритому режимі заслухано інформацію правоохоронних органів, як розслідуються ті кримінальні провадження. Хочу сказати, що після декількох заслуховувань відчуваємо, що все-таки більш активно правоохоронні органи проводять свою роботу, і зокрема, національна поліція, і прокуратура активізувалася. Для нас важливо, щоб ми як ТСК ВР дали відповіді на всі ті питання, що турбують суспільство», — зазначив член ТСК, нардеп Михайло Цимбалюк.

І ось нещодавно правоохоронці помітно активізувалися. До речі, деякі експерти пов'язують це саме з роботою тимчасової слідчої комісії.

21 березня державна фіскальна служба провела обшуки в офісі Української асоціації футболу. Поки футбольні функціонери перебувають на карантині, фіскали вилучили фінансову документацію асоціації в рамках відкритих кримінальних проваджень.

Та далі — більше! Усього через чотири дні тепер уже столичні поліціянти відрапортували: у Києві викрито фінансові махінації з будівництвом футбольних полів.

 Голова Бюджетного комітету Андрій Павелко виділив ФФУ 270 млн грн

У поліції повідомили, що вартість штучного покриття для футбольних полів умисно завищили на 30 відсотків. Ба більше, виявилося, що деякі футбольні майданчики взагалі не побудовані.

«Члени ТСК роз'їхалися в місті Києві за тими адресами, де мають знаходитися ці міні-поля. Складність у тому, що деякі з них збудовані на новому місці, на деяких проводилася реконструкція, є певні запитання до вартості цих конструкцій, бо вона становить навіть більше, ніж будувати «з нуля». Дуже важливо, щоб правоохоронці провели будівельні експертизи, бо члени ТСК не є експертами, і дуже важливо, щоб дали відповіді. Я думаю, на наступному засіданні буде звітувати кожен депутат, бо деякі міні-поля взагалі не будувалися», — наголошує пан Цимбалюк.

Крім того, в поліції зазначили, що право постачати штучне покриття для 66 столичних футбольних полів мало лише одне підприємство. Скоріш за все, йдеться про завод ТОВ «ФФУ продакшн», який отримував замовлення за бюджетні гроші.

Другие новости