ПоддержатьУкраїнська

США не підтримали ідеї України щодо резолюції про миротворців

StopCor
StopCor

StopCor

США не підтримали ідеї України щодо резолюції про миротворців

Вашингтон закликав Київ не створювати альтернативну резолюцію про миротворчу місію на Донбасі. Так, Росія вже озвучувала свої ідеї, які не підтримала Україна. У зв'язку з цим Штати пропонують провести спочатку діалог.

Новину повідомляє "Преса України".

Спецпредставник США Курт Волкер заявив, що перш ніж створювати резолюцію про миротворчу місію на Донбасі Україна та Росія мусить обговорити її принципи та дійти до спільного рішення. За його словами, Київ вже пропонував розмістити миротворчі сили ООН на сході країни, однак Москва оголосила свої пропозиції щодо цього.

Волкер особливо наголосив, що США вислухали обидві сторони та дійшли до висновку, що пропонувати конкретні резолюції наразі не потрібно. Американський спецпредставник наголосив, що сторони, включаючи Штати, мають обговорити питання про те, як зробити ці миротворчі сили ефективними.

"Нам необхідно досягти якоїсь спільної угоди. Це питання потрібно ще обговорювати", – наголосив Волкер.

Нагадаємо, на початку осені Росія направила в ООН проект резолюції про миротворців на лінії зіткнення на Донбасі. При цьому президент Володимир Путін декілька разів змінював свою думку щодо цілей розміщення миротворців. Як результат, в Україні почали готувати резолюцію зі своїм баченням миротворчої місії на Донбасі. Але Кремль попередив, що ветуватиме український документ.

Другие новости