ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо про прохання голови КНР Сі Цзиньпина до Путіна щодо України

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Стало відомо про прохання голови КНР Сі Цзиньпина до Путіна щодо України

Голова КНР Сі Цзиньпин міг попросити російського президента Володимира Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади в Пекіні, запланованої на зиму 2022 роки.

 Голов КНР Сі Цзиньпин - фото Liga.net

Про прохання із цього приводу пише Bloomberg з посиланням на пекінського дипломата. За його інформацією, китайський лідер прагне зміцнити свій авторитет усередині країни напередодні можливого третього терміну на посту, і криза в Європі - останнє, що йому треба.

У зв'язку з цим, як стало відомо, МЗС Китаю підкреслив важливість дотримання традиційної резолюції ООН про перемир'я, яке повинне початися за тиждень до Олімпійських ігор і закінчитися через тиждень після Паралимпийских ігор, - в поточному році з 28 січня по 20 березня.

Агентство з посиланням на військових аналітиків вказує, що до моменту закінчення перемир'я на Україні почнеться відлига, яка повинна завадити швидкому "російському вторгненню".

Олімпіада в Пекіні пройде з 4 по 20 лютого, Паралимпиада - з 4 по 13 березня. Сі Цзиньпин запросив Путіна на захід - російський президент повідомляв, що планує відвідати церемонію відкриття, яка відбудеться 4 лютого.

Нагадаємо:

  • У останні місяці на заході і на Україні звучать заяви про загрозу російського вторгнення. Український президент Володимир Зеленский сказав, що Росія може напасти на ті регіони, з якими у неї є сильний історичний зв'язок, наприклад окуповувати Харків під приводом захисту російськомовного населення. Москва заперечує наявність яких-небудь агресивних планів.

Другие новости