ПоддержатьУкраїнська

Резніков подякував США за надання військової допомоги

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Резніков подякував США за надання військової допомоги

Міністр оборони України Олексій Резніков подякував США і особисто міністра оборони США Ллойда Остіна за надання першої партії військовій допомозі від США, яка включає 200 тис. фунтів летальної зброї.

Резніков подякував США за надання військової допомоги

"Прилетіла перша пташка. Усі українці високо цінують допомогу США в зміцненні обороноздатності України. Спасибі нашому стратегічному партнерові і особисто міністрові оборони США Ллойду Остіну III за незмінну підтримку. Продовження триває", - повідомив Резніков. Про це повідомляє міністр оборони в twitter.

Відзначається, що перша з декількох партій пакету військової допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів доларів, який був прийнятий президентом Байденом в грудні, ранком 22 січня прибула до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Ця допомога, яка включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, у тому числі боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє тверду прихильність Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону. Минулого року Сполучені Штати надали Україні військову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів, включаючи цей пакет допомоги, і понад 2,7 мільярди доларів  допомоги в цілому з 2014 року", - говориться в повідомленні.

Крім того, нагадується, що Державний департамент Сполучених Штатів дозволив Литві, Латвії і Естонії відправити до України зброю американського виробництва.

Нагадаємо:

  • 21 січня США пообіцяли передати Україні бойові вертольоти Мі-17. Інформацію підтвердила речниця Білого дому Дженіфер Псакі.

Другие новости