ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, про що говорили Тіллерсон та Лавров у Москві

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, про що говорили Тіллерсон та Лавров у Москві

В Москві відбулася довгоочікувана зустріч Держсекретаря США Джона Тіллерсона та міністра зовнішніх справ РФ Сергія Лаврова. Вони обговорили чимало питань, в тому числі й українське. Американський представник закликав Москву виконати Мінські угоди.

Стало відомо, про що говорили Тіллерсон та Лавров у Москві

Новину повідомляє "Преса України".

Відносини США та Росії не можуть бути покращені, якщо не будуть виконуватись Мінські домовленості щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це під час прес-конференції за результатами зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним та головою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив Держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Росія може досягти прогресу у виконанні Мінських угод та вжити заходів для відведення збройних сил сепаратистів та важкого озброєння. Ми вимагаємо щоб Мінські домовленості виконувалися, і всі умови виконувалися: було відведено озброєння й ОБСЄ матимуть доступ. Якщо ситуація в Україні не буде виправлена – наші відносини не можуть бути поліпшені", – сказав він.

У свою чергу, Лавров підтвердив, що під час переговорів піднімалось, серед інших, питання конфлікту в Україні.

"Ми торкнулися кризи в Україні. Я не вважаю, що ми знаходимося з США на нездоланній відстані. Це стосується і Сирії, і України", – сказав він.

Також Держсекретар заявив, що РФ і США створюють робочу групу щодо Сирії.

Нагадаємо, що 11 квітня Держсекретар США  Рекс Тіллерсон спитав у європейських  колег з G7, чому американці повинні турбуватись через війну на Донбасі.

Другие новости