ПоддержатьУкраїнська

Стратегію «Нафтогазу» за 6 мільйонів гривень довірили фірмі з російським корінням

StopCor
StopCor

StopCor

Стратегію «Нафтогазу» за 6 мільйонів гривень довірили фірмі з російським корінням

Стратегічно важлива для енергетичної незалежності держави компанія, яка виграє суди у «Газпрому» – «Нафтогаз України» – у всіх на слуху. Проте мало кому відомо про існування Наглядової ради цього підприємства, а тим більше – тендера на надання юридичних послуг для неї. Про великі гроші, які крутяться в цій історії, та сумнівні схеми їхнього розподілу дивіться у масштабному розслідуванні Альони Середи.

https://www.youtube.com/watch?v=1Yi7pQXq0IA

Як зазначає провідний партнер Amrop Executive Search Ukraine Вієстурс Лієгіс, наглядові ради мають три найголовніші завдання: по-перше, представляти інтереси власника, по-друге, контролювати роботу менеджменту, правління компанії і по-третє – давати поради.

«Та найважливіше завдання – це разом з менеджментом працювати над стратегією компанії й контролювати, як менеджмент цю стратегію втілює. Наглядова рада – це такий прошарок між менеджментом і керівництвом», – коментує пан Лієгіс.

У 2016 році компанія «Нафтогаз України» оголосила про тендер на надання юридичних послуг для Наглядової ради. Участь взяли чотири компанії, одна з них іноземна.

 Участь у тендері взяли 4 компанії

Найвигіднішу пропозицію надала юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери» за ціною 5 719 998,12 гривні. Саме вона і виграла тендер, але ненадовго.

Вже у лютому наступного року юридична фірма листом повідомила про відмову від укладання договору без пояснення причин. До речі, їх немає навіть у протоколі засідання тендерного комітету.

А після цього автоматично переможцем стала угорська компанія «Андреко Кінстеллар Удьведі Ірода» з пропозицією у 6 мільйонів без однієї гривні. Та найцікавіше – ця фірма має низку сумнівних зв’язків, які ведуть… до країни-агресора.

Другие новости