ПоддержатьУкраїнська

Суд заарештував майно та активи колишнього міністра економіки РФ

StopCor
StopCor

StopCor

Суд заарештував майно та активи колишнього міністра економіки РФ

Центральний апарат СК РФ подав клопотання до суду, у зв'язку з яким було заарештовано понад 560 млн рублів та 15 об'єктів нерухомості, що належать екс-міністру економічного розвитку РФ Олексію Улюкаєву. Його звинувачують в отриманні хабара в 2 мільйони доларів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Суд за клопотанням слідчих центрального апарату СКР заарештував 15 об'єктів нерухомості та належні Улюкаєву кошти на суму не менше 564 мільйонів рублів. Також слідство продовжує встановлювати майно обвинуваченого для його подальшого арешту з метою забезпечення виконання кримінального покарання. За словами заступника голови СКР Ігоря Краснова, тільки по гучних кримінальних справах в Росії заарештовані майно та гроші на суму близько 18 мільярдів рублів.

Олексій Улюкаєв – російський економіст та державний діяч. У 2000-2004 роках займав посаду першого заступника міністра фінансів РФ, у 2004-2013 роках був першим заступником Голови Центрального банку Росії. З 2013 по 2016 роки був міністром економічного розвитку Російської Федерації.

Вночі з 14 на 15 листопада 2016 року Слідчий комітет повідомив, що Улюкаєв був затриманий на місці злочину при отриманні хабара в два мільйони доларів. Наразі він знаходиться під домашнім арештом. Відомо, що Басманний суд Москви вже заарештував десять земельних ділянок і житловий будинок Улюкаєва в Смоленській області.

Нагадаємо, Рунет почав жартувати про затримання Улюкаєва.

Другие новости