ПоддержатьУкраїнська

Судді, які стали на бік Коломойського у справі "Привату", вимагають заборонити владі оцінювати роботу суду

StopCor
StopCor

StopCor

Судді, які стали на бік Коломойського у справі 'Привату', вимагають заборонити владі оцінювати роботу суду

Представники влади мають уникати критики, коментуючи рішення по «Приватбанку», бо вона може підірвати незалежність судової влади, – вважають судді столичного Окружного адміністративного суду. Про це йдеться у заяві, що оприлюднено прес-службою відомства.

Судді, які стали на бік Коломойського у справі ''Привату'', вимагають заборонити владі оцінювати роботу суду

Судді колегії, яка ухвалила рішення у справі щодо націоналізації «Приватбанку», також звернулись до Голови Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури та ДБР із заявами про втручання у їхню діяльність, а також поінформували правоохоронців про вчинення кримінального правопорушення, яке підлягає розгляду згідно з вимог Кримінального процесуального кодексу України. Зокрема, судді просять розпочати досудове розслідування щодо глави держави, міністра юстиції та голови НБУ.

Як зазначають судді у своїх заявах, керівництво держави, коментуючи їх рішення про визнання незаконною націоналізацію «Приватбанку», зробило заяви, що є прямою погрозою судовій системі України, посяганням на її незалежність та неупередженість.

Також судді просять ВРП звернутися до ВККСУ щодо неприпустимості проведення оцінювання суддів Окружного адмінсуду через наявний конфлікт інтересів у зв’язку з прямою вказівкою Порошенка "перезавантажити даний суд", - зазначає Українська правда.

Другие новости