ПоддержатьУкраїнська

Сутички на Микільській Слобідці: Кличко написав пост поки тітушки «молотили» людей

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Сутички на Микільській Слобідці: Кличко написав пост поки тітушки «молотили» людей

Мер Києва Віталій Кличко вкотре «відреагував» на конфлікт навколо скандальної забудови на Микільській Слобідці у Києві. Мер заявив, що будівництво – незаконне та попросив столичних правоохоронців «пояснити дії поліції».

 Поки Микільська Слобідка потерпає від забудовника, Кличко пише пости Ілюстрація: Обозреватель

«Звертаюся до керівництва поліції столиці публічно пояснити дії правоохоронців на Микількій Слобідці та надати їм правову оцінку. Чому поліція, відтіснила муніципальну охорону, спричинала сутички з активістами і розблокувала проїзд на будмайданчик, фактично відстоюючи інтереси забудовника?», – написав він у Фейсбуці не додавши тегу столичної поліції або її представників.

Кличко зазначив, що міська влада вимагає від правоохоронців припинити зухвалі дії забудовника, а також зупинити здійснення будівельних робіт на Микільській Слобідці.

«Місто не надавало дозвільних документів на це будівництво, а громада виступає категорично проти нього. Забудовник же нехтує інтересами міста та громади і теж повинен нести за це відповідальність!», – написав мер.

Микільска Слобідка потерпає від забудовника вже 10 років

При цьому користувачі соцмереж вкотре наголосили, що мер давно вже в курсі ситуації. Кличко дійсно зустрічався з громадою Микільської Слобідки. Зокрема, коли неподалік відкривався стадіон та приїжджали світові футбольні легенди, він домовлявся з місцевими про те, аби на той час прибрали барикади.

 Підписники висміяли Кличка

Інша частина підписників мера Києва заявила, що «відкат пішов не туди» та «повз касу».

Люди також наголосили, що конфлікт навколо Микільської Слобідки триває вже багато років, утім жодних рішучих кроків для покращення ситуації міська влада так і не вжила.

Зазначимо, сьогодні у Києві на скандальному будівництві за адресою вул. Микільсько-Слобідська, 7-9 сталися сутички між активістами, тітушками та поліцією. Люди виступали проти незаконної забудови поки поліція та тітушки дозволяли заїжджати будівельній техніці на майданчик.

Нагадаємо:

  • На Микільській Слобідці 4 серпня о 2 годині ночі відновилося зведення будинків на понад 25 поверхів під виглядом дитячого садка безпосередньо в зеленій зоні на самому березі Дніпра.
  • Громада району виступає категорично проти будівництва, заявляючи, що забудовник діє незаконно.
  • 6 серпня громада провела загальні збори, де одноголосно підтримала вимоги створити парк і заявила, що не допускає жодних компромісів, що передбачають будівництво з порушенням генплану м. Києва, законів і кодексів України тощо.
  • У забудовника заявляють, що ТОВ «Нова Слобідка» є законним землекористувачем за правом власності земельної ділянки за адресою вул. Микільсько-Слобідська, 7-9 у Дніпровському районі м.Києва та має всю визначену чинним законодавством дозвільну документацію для проведення підготовчих і будівельних робіт.
  • 26 серпня під Київською міською державною адміністрацією сталися сутички через це будівництво.

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым