ПоддержатьУкраїнська

Таємниця, покрита мороком: хто ховається за фейковими ГО у Дніпрі?

StopCor
StopCor

StopCor

Таємниця, покрита мороком: хто ховається за фейковими ГО у Дніпрі?

Нещодавно на прикладі «Парку ракет» команда «СтопКору» висвітлила корупційну схему захоплення майна та землі у самісінькому центрі Дніпра. Важлива ланка цієї схеми – Дніпропетровська обласна рада, яка низкою своїх рішень передає комунальне майно в оренду кишеньковим громадським організаціям. Та якщо уважніше придивитись до установчих документів деяких ГО, – випливають дуже цікаві речі.

Громадська організація Правозахисна група «Січ» - чи не єдина у переліку організацій-«примар», хто здійснює хоча б якусь діяльність. Та, незважаючи на це, поспілкуватись хоча б з кимось із представників цієї ГО журналістам не вдалося: вже традиційно з того боку пообіцяли зв’язатись пізніше, але так і не перетелефонували. Та громадська організація «Січ» зацікавила команду «Стоп Корупції» своїми очільниками.

Таємниця, покрита мороком: хто ховається за фейковими ГО у Дніпрі?

Дивимось у відкриті джерела і бачимо, що серед засновників – добре знайомий нам нардеп Денисенко. А також члени постійної комісії Дніпропетровської облради з питань житлово-комунального господарства – пан Рева та пан Погосян. Тобто саме ті люди, які ухвалюють рішення про відчуження комунальної власності або її приватизацію. Четвертим засновником цієї правозахисної групи є виконуюча обов’язки начальника обласної Державної фіскальної служби. Ось така зібралася компанія громадських діячів та правозахисників!

Подробиці резонансної справи – у власному розслідуванні «СтопКору»:

https://www.youtube.com/watch?v=i65nYIKs1LU

Другие новости