ПоддержатьУкраїнська

Глава угорського МЗС з'явився в базі "Миротворця" – реакція Угорщини

StopCor
StopCor

StopCor

Глава угорського МЗС з'явився в базі 'Миротворця' – реакція Угорщини

Угорсько-українські відносини продовжують загострюватися. МЗС Угорщини не сподобалось, що Петер Сійярто з'явився у базі "Миротворця" як особа, яка несе загрози Україні.

Новину передає "Преса України".

У прес-службі МЗС Угорщини заявили, що в Україні досі фіксуються антиугорські настрої та атаки. Зокрема, про це свідчить поява Петера Сійярто, глави угорського МЗС, у базі "Миротворця".

Як відомо, на сайті зазначено, що Петера Сійярто "замахнувся на суверенітет і територіальну цілісність України". Представники сайту наголосили, що Сійярто дозволяв собі погрози збройного вторгнення в українську державу, а також втручання у внутрішні справи країни та підтримував сепаратистські настрої.

У МЗС Угорщини заявили, що висунуті звинувачення не відповідають дійсності.

"Міністра закордонних справ Угорщини не вийде залякати, а закарпатські угорці можуть і надалі розраховувати на Петера Сійярто і його безумовну та рішучу підтримку", – заявили у прес-службі.

Нагадаємо, нещодавно у Мережі з'явилось відео, на якому у консульстві Угорщини закарпатцям видавали паспорти громадян країни. Про подвійне громадянство українців закликали замовчувати. Крім того, видача паспорта громадянина Угорщини супроводжувалась фуршетом.

У МЗС України на це відреагували гостро. Зокрема, голова МЗС Павло Клімкін заявив, що українська сторона робитиме рішучі кроки. Між іншим, вона збирається вислати угорського консула.

Як повідомлялось раніше, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук розповідав, що Кремль може створити "Закарпатську народну республіку". За його словами, сценарій реалізації злочинного плану буде нагадувати події на Донбасі та у Криму.

Другие новости