ПоддержатьУкраїнська

Тихановська домовляється з Євросоюзом про санкції проти самопроголошеного президента Білорусі

StopCor
StopCor

StopCor

Тихановська домовляється з Євросоюзом про санкції проти самопроголошеного президента Білорусі

Лідерка білоруської опозиції і суперниця Олександра Лукашенка на президентських виборах Світлана Тихановська закликала Євросоюз розширити санкції проти офіційного Мінська. Про це повідомила пресслужба Тихановської у Телеграм, передає "УП".

 Фото: Високий Замок

14 листопада в ході візиту до Риги вона зустрілася з президентом, прем'єр-міністром і главою МЗС Латвії і підтримала ідею накласти економічні санкції на бізнеси, пов'язані з Лукашенком і наближеними до нього олігархами.

Також Тихановська закликала до міжнародного розслідування вбивства Романа Бондаренка та до скасування Чемпіонату з хокею в Мінську.

"Очікується, що найближчим часом Латвія і балтійські країни введуть розширений список індивідуальних санкцій, який може включати сотні імен людей, винних у фальсифікаціях і репресіях. Світлана Тихановська закликала Національний банк Латвії зупинити співпрацю з державними банками Беларусьбанк і Белагропромбанк, а також ввести економічні санкції проти державних підприємств, які звільняють страйкуючих працівників", - йдеться у повідомленні.

Президент Латвії Левітс заявив, що вважає Світлану Тихановську визнаним представником народу Білорусі, і підтримав ідею розширення списку санкцій на рівні ЄС. Тихановська в свою чергу подякувала Латвії за допомогу пораненим, відкриття гуманітарного коридору, спрощення візових процедур для репресованих, а також матеріальну допомогу для білоруських журналістів і репресованих активістів.

Нагадаємо, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська попередила самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і його свиту, що всі вони понесуть відповідальність за терор, який влаштовують в країні.

Естонія запропонує запровадити нові санкції щодо офіційних осіб Білорусії у зв'язку з загибеллю в Мінську активіста Романа Бондаренка, який 12 листопада помер після кількох годин операції в лікарні Мінська в результаті серйозних травм, отриманих через побиття, ймовірно, міліціонерами у цивільному.

Білоруські ЗМІ допускають, що до смерті Роман Бондаренка може бути причетний спортсмен Дмитро Шакута, який пов'язаний з Віктором Лукашенком (старший син Олександра Лукашенка) і високопоставленими чиновниками.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Лукашенко пропонує продовжити проведення в Мінську зустрічей ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі.

Другие новости