ПоддержатьУкраїнська

У ЄС вирішили покарати організаторів виборів у Криму санкціями

StopCor
StopCor

StopCor

У ЄС вирішили покарати організаторів виборів у Криму санкціями

Рада ЄС збільшила список осіб, які підпадають під санкції союзу. За захист інтересів Кремля, а саме проведення виборів президента РФ на півострові Крим, обмежувальними заходами покарали 5 фізичних осіб. Петро Порошенко прокоментував це рішення.

Новину передає "Преса України".

Сьогодні, 14 травня, український президент Петро Порошенко зазначив, що Рада ЄС включила ще п'ять осіб в список, на яких поширюються обмежувальні заходи. А саме через організацію виборів президента Росії в анексованому Криму. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у соцмережі.

"Покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету та територіальної цілісності України є неминучим. Мої зустрічі в Аахені з лідерами ЄС, Франції, Німеччини чітко підтвердили, що тема деокупації та відновлення суверенітету України над Кримом є одним з нагальних пріоритетів європейського порядку денного", – заявив український лідер.

У прес-службі Ради ЄС зазначено, що санкції торкнулись тих людей, дії яких "підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України". Так, організаторам виборів у Криму заборонять в'їзд та заморозять активи. Рішення набере чинності після офіційної публікації.

"П'ятеро людей займають відповідальні посади у виборчих комісіях Криму або Севастополя", – уточнили у Раді ЄС.

Варто зазначити, що тепер кількість осіб, на які поширюються санкції ЄС, становить 155.

Другие новости