ПоддержатьУкраїнська

За участі "СтопКору" створили Всеукраїнський штаб для боротьби з рейдерством

StopCor
StopCor

StopCor

За участі 'СтопКору' створили Всеукраїнський штаб для боротьби з рейдерством

Активісти «Стоп корупції» спільно з громадськими організаціями-однодумцями створили Всеукраїнський штаб для боротьби з рейдерством. До складу об’єднання увійшли Асоціація рибалок, Аграрна самооборона, Аграрна партія та низка юридичних компаній.

Подробиці повідомив юрист «Стоп корупції» Володимир Юрко. Представник проекту надав членам організації дієві механізми для захисту аграріїв від рейдерських атак.

За участі ''СтопКору'' створили Всеукраїнський штаб для боротьби з рейдерством

«Визначаючи першочергові заходи протидії рейдерському захопленню, треба розуміти, що хоча на перший погляд будь-яке захоплення і виглядає як цивільно-правові відносини, проте пов’язане з шахрайством, протидією господарській діяльності, підробленням і використанням підроблених документів, зловживанням владою тощо...

Дуже важливо запустити одночасно декілька процесів.

Тому першочерговим є ефективне використання заходів забезпечення в певному виді судочинства.

Якщо це кримінальне провадження, то це має бути ефективна взаємодія з органами досудового розслідування або вплив шляхом використання своїх прав як потерпілого. Першочерговим є накладення арешту на спірне майно, вилучення підроблених документів для проведення експертизи й підтвердження цього факту.

Зокрема, треба розуміти, що чинним законодавством не заборонено накладення арешту як заходу забезпечення в різних видах судочинства.

Надалі необхідно визначитись, що є предметом спору: корпоративні права або майно підприємства та в якому порядку звертатись до суду, як правило це оскарження реєстраційних дій в порядку КАСУ, визнання недійсним рішення стосовно власника підприємства, яке зазнало рейдерської атаки в порядку ГПК, витребування майна з чужого незаконного володіння в порядку ЦПК», – зазначив юрист «Стоп корупції».

Другие новости