ПоддержатьУкраїнська

У Франції новим лідером можна вважати Макрона – екзит-поли

StopCor
StopCor

StopCor

У Франції новим лідером можна вважати Макрона – екзит-поли

Президентські перегони у Франції можна вважати офіційно завершеною: виборчі дільниці вже зачинилися. За даними опитувань, опублікованих авторитетними французькими агентствами та виданнями, найбільше голосів набрав кандидат Еммануель Макрон.

Новину повідомляє "Преса України".

Низка ЗМІ оприлюднила перші офіційні екзит-поли після того, як о 20:00 за центральноєвропейським часом закрилися виборчі дільниці у Франції.

Зокрема, Le Monde наводить дані опитування, проведеного Ipsos, за яким він набрав 65.1% голосів тих виборців, які виявилися готовими оголосити про свій вибір на виході з виборчої дільниці.

Марін Ле Пен отримала 34,9% голосів, що є рекордним результатом для праворадикальної партії "Національний фронт", однак означає, що вона програла у боротьбі за президентське крісло.

Праве видання Le Figaro, яке тривалий час було опонентом Макрона, наводить дещо інші дані. За їх підрахунком, Макрон набирає 65,5%, Ле Пен – 34,5%.

Нагадаємо, кандидат Еммануель Макрон може виграти президентські перегони у Франції, але в парламент країни увійде безліч проросійськи налаштованих політиків. Таку думку висловив український політолог Вадим Карасьов.

Другие новости