ПоддержатьУкраїнська

У Кернеса будівництвом займалися через швейцарську "прокладку" російських офшорів

StopCor
StopCor

StopCor

У Кернеса будівництвом займалися через швейцарську 'прокладку' російських офшорів

Гроші на дороги Харкова освоїла фірма, записана на офшор найманки російських бізнесменів.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Основною власницею ТОВ "Паркинг+", яке за останні 8 років одержало з міського бюджету Харкова майже 850 млн. грн за ремонт доріг, є громадянка Швейцарії Альбіна Бьоклі-Карданова.

Директором та співзасновником "Паркінг+" до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового управління міськради, який він очолює і понині. З липня 2011 р. список власників "Паркінг+" поповнили Вячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів "Валдхелм Tрейдінг корп.".

За даними PanamaPapers, засновниками "Валдхелм Tрейдінг корп." є панамський офшор "Charitable And Goodwill Foundation" й громадянка Швейцарії Альбіна Бьоклі-Карданова. Вона й вказана як кінцевий бенефіціар "Паркінг +".

Альбіна Бьоклі-Карданова також входить до складу директорів російської компанії ПАТ "Сибирский горно-металлургический альянс" (видобуток золота на Камчатці), яку російські ЗМІ пов'язують з братами Зінгаревичами.

Крім того, Бьоклі-Карданова є також керівником у швейцарській фірмі "Cofibre Services SA". "Cofibre Services SA" входить до групи "Ілім" Бориса та Михайла Зінгаревичів.

Серед бізнес-партнерів Зінгаревичів у 90-х роках був Дмитро Мєдвєдєв. Братів Зінгаревичів у російських ЗМІ прямо називають кишенею прем'єр-міністра РФ.

Також варто відзначити, що "Валдхелм Tрейдінг корп.", окрім "Паркинг +" володіє в Україні ще ТОВ "Санстріт", директором якої записана Ольга Солоп. Остання була бізнес-партнером сина Генадія Кернеса Даниїла Привалова по Сумському ринку, поки він не вийшов з засновників ТОВ "Фірма "Діана". Також Солоп працювала директором ТОВ "Флореаль-2005", коли засновником фірми був "НПК-Холдинг" Геннадія Кернеса.

Другие новости